Igone de Jongh geeft unieke inkijk in repetitieproces

Igone de Jongh geeft unieke inkijk in repetitieproces

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet is vanaf 16 september a.s. met een uniek initiatief te zien in de Nederlands theaters. De première van haar eerste eigen theatervoorstelling ‘I’ staat later dit seizoen gepland. In de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn kan publiek getuige zijn van een exclusieve openbare repetitie van deze voorstelling in verschillende theaters.

Igone geeft samen met haar regisseur Ruut Weissman, choreograaf en danser Thiago Bordin en vaste danspartner Marijn Rademaker een exclusieve inkijk in het maakproces van de voorstelling. Tijdens deze openbare repetities zullen nieuwe choreografieën worden ontwikkeld, worden er regieaanwijzingen gegeven en teksten herschreven. Alles wat normaal gesproken achter gesloten deuren gebeurt, is nu te zien op het toneel.

In haar eerste eigen theaterprogramma danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. De dansen krijgen een bedding in een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres. Een strikt regime, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind.

Igone: ‘Alles in mij wil dansen. Dat ik gezien de omstandigheden toch een eigen voorstelling kan ontwikkelen voor de ogen van het publiek is een grote uitdaging en eer.’

Deze exclusieve tournee van de openbare repetities start op 16 september aanstaande en is onder andere te zien in de steden: Waalwijk, Ettenleur, Nieuwegein, Amstelveen, Winschoten, Groningen, Amsterdam, Oosterhout, Helmond, Tiel, Delft en Cuijk.

Work in progress is een co-productie van Senf Theaterpartners & The Fame Game Initiatives. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Voor tickets en speeldata: De Nationale Theaterkassa: www.ntk.nl of bel 0900-9203 (45 cpm).

Instagram: @igonedejongh @senf_backstage

FOTO: ©Mark Engelen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.