IGONE DE JONGH EN JAN KOOIJMAN PRESENTEREN NIEUWE AFLEVERING DANS MET MIJ

IGONE DE JONGH EN JAN KOOIJMAN PRESENTEREN NIEUWE AFLEVERING DANS MET MIJ

Op zondag 3 oktober delen twee ambassadeurs van de Nederlandse dans hun liefde voor het vak. Het is het vervolg op het tv-programma Dans met mij dat voor het eerst werd uitgezonden tijdens de Nederlandse Dansdagen 2020. Ook dit jaar gaat voormalig danser, acteur en presentator Jan Kooijman samen met ballet-icoon Igone de Jongh in gesprek met bijzondere mensen uit de danswereld. Wat is hun achtergrond, wat zijn hun drijfveren en waar staan ze in hun carrière? Deze exclusieve uitzending is onderdeel van de Nederlandse Dansdagen 2021 die van 30 september tot en met 7 oktober in Maastricht worden gehouden.

Spraakmakende gasten
Jan Kooijman en Igone de Jongh blikken terug op een moeilijk jaar, waarin dansers met creativiteit en bijzondere ontwikkelingen toch digitaal een nieuwe weg naar het publiek vonden. Ze spreken dansers, choreografen en artistiek leiders en tonen prachtige dansfragmenten. De gesprekken vinden plaats op verschillende iconische plekken in Maastricht en worden aangevuld met bijzondere live-optredens. Jan en Igone ontmoeten onder andere freestyler, choreograaf en docent Ali Zanad, die dit jaar ook onderdeel is van de campagne van de Nederlandse Dansdagen. Ali is geboren en getogen in Bagdad, Irak, en kwam op zijn 13e naar Nederland. Hier is zijn liefde voor dans ontstaan, wat terug te zien is in zijn spraakmakende solo. Ook Gouden jubilaris Introdans komt voorbij. Het gezelschap viert dit jaar haar 50e verjaardag en artistiek directeur Roel Voorintholt neemt de kijker mee langs de rijke geschiedenis van zijn gezelschap.

De uitzending
Dans met mij wordt geproduceerd door de NTR en uitgezonden op zondag 3 oktober om 17.10 uur op NPO 2. De uitzending duurt 50 minuten en is na afloop terug te zien op NPO Start.

Over de Nederlandse Dansdagen
De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober 2021 en tickets zijn nu verkrijgbaar. Tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 1 oktober worden de prestigieuze Zwanen van de VSCD, na een pauze door COVID-19, dit jaar weer uitgereikt. Een extra rijke editie, met winnaars gekozen uit de genomineerden van 2020 en 2021. De VSCD reikt dit jaar ook weer een Gouden Zwaan uit aan een choreograaf die een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse dans. Ook zijn er twee festivalprijzen: De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Een overzicht van alle genomineerden staat online. Zie ook nederlandsedansdagen.nl.

Foto: Dans met mij 2020, NTR

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.