Humor in het kwadraat: Boom Chicago’s ‘Lock Him Up’ is een hilarisch meesterwerk over de Amerikaanse verkiezingssoap

Humor in het kwadraat: Boom Chicago’s ‘Lock Him Up’ is een hilarisch meesterwerk over de Amerikaanse verkiezingssoap

De wereld houdt zijn adem in voor een beslissend moment in de geschiedenis. De belangstelling voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen is nog nooit zo groot geweest. Manipulatie, moddergooien, memes en fake news hebben de aanloop al naar een spektakel verheven, maar de nieuwe show van Pep Rosenfeld en Greg Shapiro geeft de iconische verkiezingswedstrijd een bijzondere edge: Amerika door de ogen van Amerikanen, voor Nederlandse oren.

Kunnen we Obama-waardig enthousiasme aanwakkeren over Joe Biden? Mag een witte man een Kamala Harris impressie doen anno 2020? Is die muur eigenlijk gebouwd en wie heeft ervoor betaald? Kritische vragen en humor gaan hand in hand en zijn juist nu extra relevant. Daarom kruipt Rosenfeld in de rol van Biden en Shapiro in het vel van Trump om de aankomende Amerikaanse verkiezingen onder de loep te leggen. Denk aan het Republikeinse playbook vol racisme, stemonderdrukking, propaganda en samenzweringstheorieën. Maar ook de Democratische strategie, gebaseerd op het inperken van domme uitspraken van Biden. De polls liggen momenteel in zijn voordeel, maar het verleden heeft uitgewezen dat voorsprongen niks meer betekenen. En alles kan gebeuren met Russische trolls, Chinese hackers en zelfs het nationale postbedrijf in het spel.

Het vervolg op een onbetwiste favoriet
Boom Chicago’s langstlopende en meest succesvolle show, Trump Up The Volume, krijgt met Lock Him Up het staartje waar we allemaal naar snakken. Pep Rosenfeld is praatjesmaker en entertainer van het eerste uur, als humoristische host van TEDx talks, The Next Web Conference en de Accenture Innovation Awards. Bovendien sleepte hij een Emmy-nominatie in de wacht voor zijn bijdrage aan Saturday Night Life. Doorgewinterde comedian en acteur Greg Shapiro werd door Zondag Met Lubach voor de stemvertolking van Trump gestrikt – ging viral met zijn ‘The Netherlands Second’ performance – en had lange tijd een vaste rubriek bij BNR Nieuwsradio. Regisseur Andrew Moskos, tevens medeoprichter en artistiek directeur van Boom Chicago, orkestreert de talenten en actie zoals alleen hij dat kan. Deze drie musketiers zijn behalve collega’s ook goede vrienden en werken al meer dan 35 jaar samen aan shows met een focus op actualiteiten, politiek en satire.

Kers op de taart: speciale conference op dé verkiezingsavond
Het slotstuk wordt gespeeld op wat een wervelende avond belooft te worden: de election night op dinsdag 3 november. Geniet van de show, blijf plakken met een drankje en daaropvolgend ontbijt om de verkiezingen met een komische noot te beleven. Komt het grote kantelpunt of gaan we door op dezelfde voet? Er zullen tranen vloeien: of ze van het lachen, vreugde of verdriet zijn zal blijken wanneer de stemmen zijn geteld.

INFORMATIE
Première: zondag 4 oktober om 17:00
Verkiezingsavond special: dinsdag 3 november
Zie overzicht speeldagen
Rozengracht 117, Amsterdam
Boomchicago.nl 

Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn geen grap. Boom Chicago’s voorstellingen vinden daarom plaats in lijn met de laatste COVID-19 richtlijnen en advies vanuit het RIVM.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.