‘Humanity and Nature’, een gezamenlijk project van New European Ensemble, Natuur- en Milieufederaties en Stichting Plan Boom op 28 en 29 februari 2024 in Utrecht en Amsterdam

‘Humanity and Nature’, een gezamenlijk project van New European Ensemble, Natuur- en Milieufederaties en Stichting Plan Boom op 28 en 29 februari 2024 in Utrecht en Amsterdam

FOTO:©Rob Overmeer

‘Humanity and Nature’ is een grensverleggend initiatief dat de kracht van muziek en de roep van de natuur combineert; een spannend samenspel van muziek en milieuactivisme, dat de verbinding tussen mens en natuur verkent. Dit unieke samenwerkingsverband heeft tot doel bewustzijn te creëren rond milieukwesties en de schoonheid van onze natuurlijke wereld te vieren op woensdag 28 en donderdag 29 februari 2024 in Utrecht en Amsterdam.

Het New European Ensemble, bekend om zijn grensverleggende muzikale prestaties, zal nieuwe composities uitvoeren die geïnspireerd zijn door de natuur. Deze werken zullen de complexiteit en de kwetsbaarheid van de natuurlijke omgeving weerspiegelen en het publiek meenemen naar een muzikale wereld die zowel ontroerend als confronterend is: een klinkende noodklok voor het klimaat… De mensheid ‘verbruikt’ letterlijk de aarde en onze impact is te zien in dat wat achterblijft. Het werk van John Luther Adams verkent de eenzaamheid in de Mexicaanse woestijn en Kate Moore onderzoekt en verklankt de zeespiegelstijging.

Het programma wordt uitgevoerd door het New European Ensemble, voordracht door prof. dr. Detlef van Vuuren en presentatie Jet van Paassen. ‘Humanity and Nature’ hoopt mensen te inspireren om over deze thematiek na te denken. 

Programma

Kate Moore – Days and Nature

John Luther Adams – There is no one, not even the wind

Kate Moore – Wereldpremière

Uitvoerenden

New European Ensemble

Detlef van Vuuren – voordracht

Jet van Paasen – presentatie

Concertdata

Woensdag 28 feb 2024 – TivoliVredenburg, Hertz

Donderdag 29 feb 2024 – Muziekgebouw Amsterdam (inleiding door Michel Khalifa)

Korte biografie NEuE

New European Ensemble bestaat uit topmusici uit Europa en richt zich op impactvolle projecten met nieuwe muziek en hoge kwaliteit. NEuE is opgericht in 2009 en gevestigd in den Haag. De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20e-eeuwse repertoire op een aangrijpende wijze te presenteren, daarom zoekt het ensemble vaak naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst.

Natuur en Milieufederaties

Vanuit de Natuur en Milieufederaties wordt het project Plan Boom uitgevoerd. (www.planboom.nl) De ambitie is om in 10 jaar tijd 10 miljoen bomen te planten. De 4 jaar zit er nu bijna op en Plan Boom wil dit project een mooie afronding geven en een erfenis nalaten.  

Meer informatie & tickets:

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.