Huiskamerfestival Gluren bij de Buren breidt in 2019 uit naar 23 steden

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren breidt in 2019 uit naar 23 steden

Organisatie verwacht deze keer een recordaantal van 90.000 bezoeken te halen
 
Inschrijven als artiest of gastheer/gastvrouw van een huiskamer kan nog tot 30 november
 
Amersfoort – Nederland kan zich opmaken voor een nieuwe editie van Gluren bij de Buren. Op 10 februari 2019 vindt het grootste huiskamerfestival van Nederland weer plaats, deze keer in maar liefst 23 steden door het hele land met naar verwachting een recordaantal van 90.000 bezoeken. Inschrijven als artiest of gastheer/gastvrouw van een huiskamer kan nog tot 30 november.
 
Gluren bij de Buren strijkt in 2019 neer in kleine gemeenten als Bloemendaal en Nieuwegein tot grote steden als Den Haag, Haarlem en Utrecht. Bij Gluren bij de Buren komen buurtbewoners bij elkaar op de koffie om samen te genieten van zo’n 1.200 intieme optredens verzorgd door 4.800 lokale podiumkunstenaars. Dirkjan van Oord, initiatiefnemer van Gluren bij de Buren: “Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn of haar eigen poppodium of mini-schouwburg waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Elke artiest speelt tussen 12.00 en 17.00 uur drie keer de vloer plat met een optreden van 30 minuten. We hebben nog ruimte voor zowel huiskamers als artiesten. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Alles kan en alles mag. Natuurlijk is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.”
 
Meedoen als huiskamer of artiest?
Verander jij graag jouw huiskamer in een artistiek paleis of sta je liever zelf tussen
de schuifdeuren? Voeg je dan bij de ruim 7.800 vrijwilligers en doe mee. Aanmelden kan tot en met 30 november via www.glurenbijdeburen.nl
 
GLUREN BIJ DE BUREN
Zondag 10 februari 2019
12:00 – 17:00 uur
Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Baarn, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Emmen, Haarlem, Haarlemmermeer, Helmond, Hilversum, Leiden, Leusden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Soest, Tiel, Utrecht, Zeist, Zoetermeer, Zutphen.
Gratis entree (vrijwillige bijdrage gewenst)
FOTO: ©Maarten J Eykman,
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.