Nederlandse première met Bert Luppes!!!

Nederlandse première met Bert Luppes!!!

Hoogtepunt van dit seizoen! In het kader van de week Verhelst XL.
Verhelst XL is een ode aan dichter, romanschrijver, toneelschrijver en regisseur Peter Verhelst. U ziet een hele week het werk van Verhelst in zijn volle breedte: theater, maar ook literatuur en poëzie, beeldend werk en performance. Aanleiding is Nederlandse première van zijn nieuwe voorstelling Hotel Malaria met o.a. Bert Luppes. Het beeldend kunst project beleeft eveneens zijn Nederlandse première in Theater aan het Spui.
Een oudere man en een jonge vrouw hebben een contract opgesteld en ondertekend. De man, die zich na vele reizen in de stad heeft teruggetrokken ontvangt de jonge vrouw in zijn huis. Zij zal er, zo zegt het contract, blijven ‘tot gebeurd is wat moet gebeuren’. De voorstelling lijkt wel een film. Er zijn flash-backs. Er zijn ijldromen. Er zijn geluiden – Bangkok? Thailand? Er zijn gesprekken waarin zowel de man als de jonge vrouw zich blootgeeft. Is de vrouw een prostituee, is ze een verpleegster? En wat heeft het pleidooi van de man voor een excessief leven met haar te maken? Wat hebben de reizen met hem gedaan? Waarom heeft hij net haar uitgekozen – of is zij het die hem heeft gevonden? Wat wil ze van hem?
Beiden maken het publiek medeplichtig aan de meest fundamentele, meest universele en tegelijk intiemste hunkering: door een ander gezien te worden. Door een ander tot in het uiterste aangekeken te worden.
Voor aanvang van de voorstelling verzorgt Peter Verhelst een inleiding in de foyer van Theater aan het Spui. Deze begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken.
Donderdag 5 en vrijdag 6 maart

 

Regie: Peter Verhelst
Spel: Lien Wildemeersch & Bert Luppes
Muziek: Kreng (Pepijn Caudron)
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.