Hoofdrolspeler The Curious Incident of the Dog in the Night-Time bezoekt Carré

Hoofdrolspeler The Curious Incident of the Dog in the Night-Time bezoekt Carré

Joshua Jenkins speelt Christoper Boone in de nieuwe Broadway aan de Amstel

Amsterdam, 19 juli 2017 – De cast van The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is bekend. Joshua Jenkins speelt de hoofdrol in de tweede Broadway aan de Amstel. Hij bracht onlangs een bezoek aan Koninklijk Theater Carré om kennis te maken met het theater. Over twee maanden is hij samen met de overige leden van de Engelse cast te zien in Carré. De Europese première vindt plaats op donderdag 21 september 2017. Kaarten voor The Curious Incident of the Dog in the Night-Time zijn te koop via carre.nl/curious.

“Het is een voorrecht om de rol van Christopher te mogen spelen. Iedereen herkent wel iets van zichzelf in hem. Christopher leert omgaan met de dagelijkse obstakels en teleurstellingen in het leven. De manier waarop hij zich hier doorheen vecht, zorgt ervoor dat je gedurende het stuk vanzelf een beetje van hem gaat houden”, aldus Joshua Jenkins. “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is één van de beste en meest grensverleggende producties die National Theatre de afgelopen jaren heeft geproduceerd. Ik kan niet wachten om te spelen in dit unieke theater aan de Amstel en ik weet zeker dat het geweldig wordt!”

Joshua Jenkins speelde de rol van Christopher twee jaar geleden al tijdens de eerste rondreizende productie van The Curious Incident of the Dog in the Night-Time door Groot-Britannië. Naast Jenkins bestaat de cast uit Julie Hale (Siobhan), David Michaels (Ed), Emma Beattie (Judy), Bruce McGregor (Reverend Peters), Amanda Posener (Mrs Shears), Oliver Boot (Mr Shears), Crystal Condie (Punk Girl), Debra Michaels (Mrs Alexander), Matt Wilman (Mr Thompson). Bekijk de volledige cast en credits hier.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time vertelt het verhaal van de vijftienjarige Christopher John Francis Boone. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Christopher houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is gebaseerd op de gelijknamige miljoenenbestseller van Mark Haddon, winnaar van de Whitbread Book of the Year Award. Simon Stephens bewerkte het boek tot een theatervoorstelling die inmiddels is bekroond met zeven Olivier Awards® en vijf Tony Awards®. Tony Award-winnares Marianne Elliott regisseert het stuk.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is van 20 september tot en met 1 oktober 2017 exclusief te zien in Carré. Meer informatie en de exacte speeldata zijn te vinden op carre.nl/curious

Credits:
Regie: Marianne Elliot
Design: Bunny Christie
Licht: Paule Constable
Video: Finn Ross
Movement: Scott Graham en Steven Hoggett voor Frantic Assembly
Muziek: Adrian Sutton
Geluid: Ian Dickinson voor Autograph

FOTO: Neeltje Knaap

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.