Hoofdrollen voor Edwin Jonker en Bettina Holwerda in A Chorus Line

Hoofdrollen voor Edwin Jonker en Bettina Holwerda in A Chorus Line

Edwin Jonker en Bettina Holwerda gaan de hoofdrollen spelen in de musical A Chorus Line, die op maandag 21 november in première gaat in het Zaantheater te Zaandam. Martin Michel is verantwoordelijk voor de regie en choreografie. Producent Dommelgraaf & Cornelissen brengt voor het eerst in vijftien jaar een Nederlandstalige versie van het wereldberoemde stuk op de planken.
A Chorus Line was voor het laatst in de Nederlandse theaters te zien in het seizoen 2001-2002.

Artistiek directeur Hans Cornelissen : “Deze titel stond al jaren op onze verlanglijst. Het wordt onze eerste dansmusical. Deze musical gaat over ons vak. En als er een musical is waarin alle disciplines gelijkwaardig aan bod komen is het deze. Zinderende choreografieën, indringende spelscènes en prachtige, wereldberoemde songs. We zijn blij met de grotendeels jonge en getalenteerde cast. Hoofdrollen zijn er voor Edwin Jonker (Zach), die de laatste jaren de ene na de andere mooie rol speelt en Bettina Holwerda (Sheila), ster uit musicals als Fame en Grease. Na een periode waarin haar gezin centraal stond keert Holwerda hiermee terug met een hoofdrol in een grote productie.

Naast Edwin en Bettina staan er in A Chorus Line acteurs die momenteel succesvol zijn in het buitenland, zoals Fleur Jagt (Cassie) en Leon de Graaf (Mike) en ook acteurs die het verleden bij ons hun eerste stage-rol speelden, onder wie Esmée Dekker (Diana)”.

A Chorus Line speelt zich af op een toneel in een Broadway theater waar een groep dansers auditie komt doen voor een rol. Het publiek krijgt een kijkje in hun levens en hun motieven om voor dit onzekere vak te kiezen. De muziek is gecomponeerd door Marvin Hamlisch, de teksten zijn van Edward Kleban. De voorstelling ging in 1975 op Broadway in première en staat te boek als een van de langstlopende musicals ooit. De show werd in New York meer dan zesduizend keer gespeeld en won negen Tony Awards. In 1985 volgde er een filmversie met onder meer Michael Douglas in één van de hoofdrollen.

A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten en laat de genadeloze afvalrace vol bloed, zweet en tranen van dichtbij zien. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama won de musical een regen aan prestigieuze prijzen, waaronder de eerder genoemde negen Tony Awards. Het stuk groeide wereldwijd uit tot een kaskraker en nummers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘What I Did For Love’ en ‘One’ werden regelrechte musicalklassiekers.

A Chorus Line is vanaf november 2016 in de Nederlandse theaters te zien. Voor meer informatie www.dommelgraafencornelissen.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.