Hommage aan Annie M.G. in Carré

Hommage aan Annie M.G. in Carré

Amsterdam, maandag 16 juli 2018 – Een eerbetoon aan ’s lands bekendste schrijfster. Al haar gedichten, liedjes, radio- televisie- en theaterwerk, gebundeld in één avondvullend programma. In de Carré traditie van Toon 100 en het Wim Sonneveld Gala valt nu de eer te beurt aan Annie M.G. Schmidt. De voorstelling Annie M.G. in Carré is op maandag 12 en dinsdag 13 november te zien. De kaartverkoop start vandaag via www.carre.nl/anniemg.

Annie M.G. in Carré wordt een avond vol herkenning met leuke verrassingen en Loes Luca als leading lady. Samen met Huub van der Lubbe, Jenny Arean, Anniek Pheifer, Frédérique Spigt, Dick van den Toorn, de Zusjes van Wanrooy en muzikaal leider Pol Vanfleteren maakt zij er ongetwijfeld een spetterende avond van.

Is er een schrijver in Nederland die bekender en geliefder is dan Annie? Annie schreef ‘voor kinderen van 5 tot 105 jaar’. Ze bekende in een interview niet speciaal dol op kinderen te zijn en een hekel aan volwassenen te hebben. ‘Alle verhalen eindigen gelukkig als je maar op tijd stopt’, was haar motto. Ze was heel erg grappig maar kon ook een beetje cynisch zijn; ongecompliceerd en nooit oppervlakkig.

Begin jaren zestig leert Annie de componist Harry Bannink kennen en er ontstaat een levenslange samenwerking. Ze hebben dezelfde humor en voelen elkaar feilloos aan. Ze maken onvergetelijke liedjes als ‘Op een mooie pinksterdag’, ‘Mijn opa’, ‘Herr Heinzelmann’, ‘Zeur niet’ en ‘Vluchten kan niet meer’. Bekend van radio (Familie Doorsnee), televisie (Pension Hommeles, Ja Zuster, Nee Zuster), theater (Heerlijk Duurt Het Langst, En nu naar bed, Wat een Planeet, Foxtrot) en van al die onvergetelijke kinderboeken, versjes en ontelbaar veel liedjes.

FOTO: Wubbo de Jong/MAI.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.