Holiday on Ice in Dusseldorf – BELIEVE

Holiday on Ice in Dusseldorf – BELIEVE

Tekst: Carina Wilhelm

Holiday on Ice  in Düsseldorf.

 In de nieuwe spectaculaire show van HOLIDAY ON ICE-BELIEVE wordt het mooie verhaal vertelt van  liefde, kracht, geloof en doorzettingsvermogen in twee verschillende klassen op de wereld en waarin twee mensen dichter tot elkaar komen.

 Het verhaal wordt verteld door onze Hollandse Sylvie Meis Die ons mee neemt in een wereld van verschillende klassen. Aan de ene zijde de lagere industriële klasse waar de hard werkende fabrieksmannen  een weg proberen te vinden tussen alle opstanden in .Aan  de andere zijde de rijkere glamour klasse  waarin  de mensen zich prima  vermaken met feestjes en hun luxe leven.  In deze wereld van tegenstrijdigheden proberen twee mensen elkaar te vinden door liefde en hartstocht wilskracht en verzoening. De situatie tussen deze twee klassen wordt  mooi kenbaar gemaakt door het mooi vertelde verhaal,  de prachtige decors en  kostuums van de schaatsers en effecten met stoom, licht en vuur. Van mooie jurken en pakken naar de werkkleding in de fabrieken. Maar ook de kleding met lichteffect erop die in het donker zo mooi zichtbaar wordt gemaakt in een geweldig act.  Door de goede keuze van de muziek die live wordt gezongen door Nica en Joe zit iedereen gelijk in het verhaal  dat  u meeneemt naar deze wereld.

De zesendertig schaatsers van topniveau tonen u de meest mooie spectaculaire acrobatische acts op en boven het ijs.  De schaatsers komen van over de hele wereld en weten elkaar te vinden in de passie van het schaatsen. Ook onze Hollandse Michelle Couwenburg speelt een waanzinnige rol in deze productie.

Het personeel achter de schermen speelt ook een geweldig grote rol waardoor deze productie van HOLIDAY ON ICE  zo’n succes is  De choreografie neergezet door Christopher Dean is fantastisch evenals de muziek gecomponeerd door Stephen Emmer. Ook spelen de  schitterende kostuums een grote rol in deze productie. Meer dan driehonderd speciaal voor de show ontworpen creaties worden gebruikt tijdens het optreden.

De ijsmeester maakt een belangrijk deel uit voor deze productie. Het duurt 72 uur voordat het  ijsoppervlak van vrijwel elk formaat klaar is voor de première. De baan bestaat uit piepschuim en aluminium platen die de ondergrond beschermen. Daar na worden de buizen neergelegd die verbonden staan met  koelmachine die worden bedekt met hout . Het ijs wordt gemaakt van water en koelvloeistof vervolgens gaat daar een mengsel over die wordt gemaakt van water en kalk. Daarbovenop komen  weer een aantal lagen op van water, alles met een temperatuur van – 13 graden.

HOLYDAY ON ICE  is een geweldige show voor jong en oud.

Voor meer informatie voor tour data Nederland: http://holidayonice.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.