Hofpleintheater wordt verbouwd!

Hofpleintheater wordt verbouwd!

En geeft kinderen, jongeren én de wijk een nieuwe creatieve en sociale impuls

Afgelopen maand is Hofplein Rotterdam van start gegaan met een indrukwekkende verbouwing van haar theater in Rotterdam Noord. Centraal staat de entree aan het Waterplein waar spelers, bezoekers, studenten en wijkbewoners elkaar tijdens én buiten voorstellingen kunnen ontmoeten: de vernieuwde theaterfoyer is vanaf half december bereikbaar en wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Naast de grote theaterzaal komt er een kleine zaal (ca. 65 zitplaatsen) en diverse theater- en workshopstudio’s.

Cultuurpoort voor jonge Rotterdammers

Overal in Noord voel je een sterke ondernemende daadkracht. Bij ons om de hoek ‘onder de Hofbogen’ bloeit een nieuwe creatieve industrie en ontdek je spannende horeca initiatieven. Samen met onze buren, het Zadkine College en Grafisch Lyceum Rotterdam, nemen wij hier een actieve rol in. Hofplein is een unieke plek voor jonge Rotterdammers om zich creatief te ontwikkelen en waar zij uitgedaagd worden. Het Hofpleintheater is een huis waar theater, opleiding, verbeelding en storytelling samenkomen en na de verbouwing –letterlijk-nog meer in de maatschappij staat.” aldus Caroline Pietermaat, algemeen directeur Hofplein Rotterdam.

Samenwerking Zadkine College en Grafisch Lyceum

Het Hofpleintheater is het laatste onderdeel van het Technicon-complex van Maaskant dat verbouwd wordt door Dura Vermeer. Eerder waren het Grafisch Lyceum en het Zadkine College al aan de beurt. Architect Maaike Westinga (TenBrasWestinga Architecten) houdt de oorspronkelijke basis van hout, staal en beton van Maaskant in ere, maar de rest van het Hofpleintheater ondergaat een ware metamorfose. Door de theaterfoyer te verplaatsen naar beneden aan de entree van het Waterplein, is straks niet alleen de bezoeker van het theater welkom. Ook overdag is de foyer geopend voor iedereen uit de buurt. Studenten van het Zadkine College zullen samen met Hofpleiners het theatercafé bemannen. Pietermaat: “Hiermee is het Hofpleintheater hét leer/werkbedrijf voor MBO-studenten van het Zadkine College en wordt het een mooie uitdaging om van het Waterplein een prachtige en bruisende plek te maken in Noord.”

Nieuwe voorstelling ‘Troep’ speelt in Las Palmas (LP2)

Alle voorstellingen van het huisgezelschap Jeugdtheater Hofplein worden tot medio december op tijdelijke locaties gespeeld. De eerstvolgende familievoorstelling ‘Troep‘ (8+), gebaseerd op het bekende jeugdboek van Ilse Bos, speelt van 14 -30 oktober in Las Palmas (LP2).

Vanaf 16 december trapt Jeugdtheater Hofplein af met dé familie- en kerstvoorstelling

De Notenkraker’ in het vernieuwde theater. Kaarten voor alle voorstellingen zijn online verkrijgbaar via de website www.hofpleintheater.nl

Niet voor publicatie, noot voor de redactie

Voor aanvullende informatie, interviewaanvragen en downloadable fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Hofplein Rotterdam, Patrick de Jong, hoofd Marketing en Communicatie

T. +31 (0) 10 243 50 55 of mail: p.dejong@hofpleinrotterdam.nl www.hofpleinrotterdam.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.