Hofplein Rotterdam start theaterseizoen met opstandig stadssprookje

Hofplein Rotterdam start theaterseizoen met opstandig stadssprookje

Jeugdboek van Ilse Bos bewerkt tot familievoorstelling

Jeugdtheater Hofplein start het nieuwe theaterseizoen met een familievoorstelling op locatie. In Las Palmas (LP2) op de Wilheminapier speelt vanaf 14 oktober de openingsvoorstelling ‘Troep’. Scriptschrijver Paul Feld en regisseur Jeroen Kriek hebben het jeugdboek ‘Troep’ van Ilse Bos (Lemniscaat) bewerkt tot een opstandig stadssprookje, vol humor en avontuur. De familievoorstelling (8+) is van 14 tot met 30 oktober te zien in LP2 en wordt gespeeld door dertig jongeren van Jeugdtheater Hofplein, in leeftijd variërend van 12 tot 18 jaar.

Troep in Las Palmas (LP2)

Het ongepolijste en industriële karakter van LP2 op de Wilhelminapier zorgen voor een extra beleving. De bezoeker kijkt niet alleen naar de avonturen van personages als Pola, Wanja, Vladimir, Wally, de tweeling Aznar en Nillem, Wolke en Mo, maar zit ook letterlijk en figuurlijk midden ‘in het verhaal’. Het belooft daarbij een georganiseerde ongeorganiseerde ’troep’ te worden, waar je als bezoeker alleen van kan gaan houden.

Prikkelend en divers jeugdtheateraanbod bij Hofplein Rotterdam

Naast Troep presenteert Hofplein Rotterdam dit seizoen een divers en prikkelend aanbod voor alle leeftijden. In november speelt in De Theaterschool de voorstelling Klaplopers (12+), een komische, absurde theatervoorstelling waarmee de makers van Mimetheatergroep Botlek zijn debuut maakt bij Hofplein. Half november wordt de tweede editie van de Sint Singalong (3+) georganiseerd, een onvervalst heerlijk meezing-familiefeest voor de jongste fans van Sint en Piet. En met Idream (8+) presenteert Hofplein begin december een spectaculaire visuele dansbattle dat Dance Dance Dance doet verbleken. Klapstuk wordt de eigentijdse en sferische muziektheaterbewerking van De Notenkraker gemaakt door theatermaker Esther Habbema, waarmee Hofplein haar traditie van een familie-kerstvoorstelling in de kerstvakantie voortzet. 

Kaarten van alle voorstellingen zijn vanaf deze week online verkrijgbaar via de website www.hofpleintheater.nl

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.