Hoe is het nu met…. Natascha Dejong

Hoe is het nu met…. Natascha Dejong

Natascha studeerde in 2002 af aan de Rotterdamse Dansacademie (nu Codarts). Ze vervolgde haar opleiding in New York (the Ailey School) en Los Angeles (the Edge). Ze was onder andere te zien in de musicals Cats, Dirty Dancing en Chicago, in de film Bodylanguage en in meerdere televisie producties zoals Xfactor en the Voice of Holland. Maar Nederland kent haar vooral van haar deelname aan SYTYCD in 2010, waar zij in de finale belandde.

nataschaFoto: Stephan Markus

Maar de grote vraag is… Wat doet ze nu?

Op dit moment woon ik in Tampa, Florida. Ik treed hier op met Ballroom dansgezelschap Burn the Floor. Na SYTYCD zijn Floris en ik benaderd om deel te nemen aan de Nederlandse en Belgische tour van Burn the Floor. Voor ons was dat een geweldige ervaring, zeker omdat een deel van de repetities plaatsvond in Los Angeles, in de studio’s waar de repetities van SYTYCD Amerika ook plaatsvinden. We repeteerden met choreograaf Jason Gilkison, bekend van SYTYCD Amerika en Australië. Drie maanden touren met Burn The Floor, het was echt ontzettend bijzonder. Uit dit contract zijn er voor mij nog twee contracten voortgekomen, een in Westend, Londen (het Engelse equivalent van Broadway) en het andere nu dus, in Tampa, Florida.

Mede dankzij SYTYCD heb ik in prachtige producties kunnen dansen en heb ik heel wat afgereisd, zoals naar Los Angeles, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Beijing, Shanghai en Macau. De opdrachten die ik deed liepen nogal uiteen, van kinderdansvoorstelling ‘Peter en de Wolf’, opera ‘Orfeo ed Eurodice tot modeshows en dansopdrachten voor merken als HTC Mobile en Chocomel. De meest onverwachte ervaring was mijn deelname aan Fort Boyard. Als klein kind keek ik altijd naar Fort Boyard en het leek me zo geweldig en spannend om ook in de kooi naar zoveel mogelijk gouden munten te grijpen. Het voelde heel onrealistisch om dat daadwerkelijk mee te mogen maken. Het was alleen heel ongemakkelijk om mezelf daarna terug te zien op televisie…

nat2Foto: Mieke van der Raay

 

Mijn meest uitdagende ervaring is mijn beslissing geweest om naar Londen te verhuizen, met een beetje spaargeld en totaal geen plan; 18 heerlijke, maar zeker niet altijd makkelijke maanden zijn dat geweest. Maar het heeft me wel opgeleverd dat ik tijdens de Olympische Spelen heb opgetreden, in het Wembley Stadium heb gestaan met Strictly Come Dancing en met de Britse popband JLS heb opgetreden bij de Britse Xfactor.

Voordat ik naar Tampa vertrok maakte ik deel uit van de cast van Red, Yellow en Blue van Isabelle Beernaert en wat er gaat komen wanneer ik terug ben? We shall see…

burn

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.