Hitvoorstelling Elements of Freestyle komt terug

Hitvoorstelling Elements of Freestyle komt terug

FOTO:©Alex Brenner
Amsterdam, 17 april 2024 – Op 28 mei is de populaire voorstelling Elements of Freestyle nog één keer te zien in Nederland, bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Daarna reist ISH Dance Collective af naar China, waar de voorstelling haar Aziatische debuut maakt.

In China geeft ISH maar liefst zeven voorstellingen van Elements of Freestyle. 28, 29 en 30 juni zijn ze te zien in het West Kowloon Cultural District in Hongkong, op 5 en 6 juli in het Shanghai International Dance Center Theater. Maar eerst spelen ze op 28 mei nog een keer in de monumentale schouwburg aan het Leidseplein. Tickets zijn nu te koop.

In Elements of Freestyle gaat ISH terug naar waar het allemaal begon: urban sports in het theater. Artistiek leider Marco Gerris vindt veel inspiratie in de pure beweging van urban arts. Als geen ander ziet hij poëzie in iedere beweging. Of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen of op skates; het is allemaal dans. Elements of Freestyle gaat over de alles goedmakende seconden, waarin die ingewikkelde trick eindelijk lukt. Over de totale focus, extase en het gevoel van vrijheid bij de freestyler. In opeenvolgende bewegingen van breakdance, in-line skating, skateboarding, freestyle basketball, BMX en parkour (freerunning) ontdekt het publiek de kunst achter het kunstje.

De voorstelling ging in 2017 in première, waarna volle theaters en lovende recensies volgden. Hiermee werd ISH niet alleen in Nederland opgemerkt, onder andere door hun debuut op de Nederlandse Dansdagen, maar ook daarbuiten. Zo was de show in 2019 te zien op het grootste theaterfestival ter wereld, Fringe in Edinburgh, en speelde ISH de voorstelling in 2022 op West End in Londen. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.