Hitmusical The Wiz Zaandam: Kaartverkoop gestart!

Na het succes van ‘Disney’s High School Musical’ in 2018 komt producent Daphne Bruineberg Productions op 7 & 8 juni 2019 met een nieuwe musical naar het Zaantheater: ‘The Wiz’. Het belooft een waar spektakel te worden. Daphne Bruineberg: “Waar we vorig jaar nog in de kleine zaal stonden, hebben we dit jaar de beschikking over de grote zaal! Hier maken we dan ook gebruik van door elk hoekje en gaatje van het theater te gebruiken.”

Deze week is de kaartverkoop van start gegaan voor de voorstellingen.

“Een feest van een musical!”, zo noemt regisseur en producent Daphne Bruineberg ‘The Wiz’. Door de wereldhits als ‘Ease On Down The Road’ en ‘A Brand New Day’ is dit moderne sprookje een echte feelgood musical. Maar met een serieuze onderlaag, want Dorothy vindt haar weg in een onbekende wereld. Een weg die Valerie Lai, ze speelt Dorothy, zelf ook heeft doorstaan. “Ik ben geboren in Hong Kong en kwam op mijn achtste naar Nederland. Vanaf dat moment heb ik een jaar lang op een speciale basisschool voor buitenlandse kinderen gezeten.” Nu, twaalf jaar later heeft ze haar weg heel erg goed gevonden in Nederland: “In het begin had ik nog moeite om op te schieten met leeftijdsgenootjes, omdat die een andere taal spraken. Nu ben ik Geneeskunde aan het studeren aan de Universiteit van Amsterdam!”

The Wiz
Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkenman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.

Daphne Bruineberg Productions produceert amateurmusical onder begeleiding van een professioneel team. Zowel het artistieke-, als het productionele- als het technische team hebben hun sporen op professioneel gebied verdiend. Het bedrijf zet zich in voor de ontwikkeling van amateurspelers van verschillende niveaus, in zowel uitvoering als op persoonlijk niveau. Naast de producties in Zaandam, Amersfoort en Alphen a/d Rijn organiseert Daphne Bruineberg Productions musicalreizen naar Londen en New York.

Vrijdag 7 juni 2019, 20.00u
Zaterdag 8 juni 2019, 20.00u
Zaantheater, Zaandam
Kaarten zijn te verkrijgen via www.bruineberg.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.