Hilke Bierman en Sophia Wezer naast Antje Monteiro te zien in MAMMA MIA!

Hilke Bierman en Sophia Wezer naast Antje Monteiro te zien in MAMMA MIA!

Hilke Bierman en Sophia Wezer zullen naast Antje Monteiro te zien zijn in MAMMA MIA!, samen vormen zij in de voorstelling de muzikale vriendinnengroep ‘Donna en de Dynamo’s’. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “Met Hilke en Sophia zijn de Dynamo’s compleet en alle hoofdrollen ingevuld. Een groep fantastische acteurs en actrices die vanaf september, samen met een groot getalenteerd ensemble, de bezoekers een ultieme avond uit gaan bezorgen.” Eerder werd al bekend gemaakt dat Jolijn Henneman, Soy Kroon, Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal de andere hoofdrollen gaan spelen in dé feel-good musical. MAMMA MIA! met 22 bekende ABBA hits als; ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’ is vanaf 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 23 september in première, meer informatie: www.mammamia.nl.
 
Hilke Bierman
Hilke volgde de klassiek ballet opleiding Scapino in Amsterdam en studeerde af aan het conservatorium van Alkmaar. Ze werd maar liefst vijf keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Hilke speelde onder andere in; Tjechov de musical, Sonneveld, Nonsens, Alleen op de wereld, Wat zien ik, Les Miserables, Op hoop van Zegen, Heerlijk duurt het langst, Meisje met het rode haar, Sky de musical en onlangs in The Full Monty. Naast haar theaterrollen behaalde ze in 2012 ook de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met de voorstelling Kan mij t Schele.
 
Sophia Wezer
Momenteel is Sophia te zien in de Disney musical Tarzan in Duitsland waar ze één van de hoofdrollen speelt als Kala, de moeder van Tarzan. Ze heeft al vele prachtige rollen op haar naam staan in diverse theaterproducties waaronder Amandla Mandela, The Wiz, Sweet Charity en Chicago. Sophia werd meerdere malen genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award en won voor haar rol in Chicago de award voor ‘Aanstormend Talent’. Stond afgelopen theaterseizoen in de kleine theaters met haar soloprogramma Addicted to Blues. Sophia was niet alleen te zien in het theater maar ook in onder andere de film Lucia de B., Michael Jackson in Concert van het Koninklijke Luchtmacht Orkest en diverse variété shows waaronder Palazzo.
  
Verhaal MAMMA MIA!
De wereldwijde hitmusical MAMMA MIA! is dé feel-good show van het nieuwe theaterseizoen. MAMMA MIA! combineert ABBA’s grootste hits met een energiek en komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna (Antje Monteiro) en haar dochter Sophie (Jolijn Henneman) op een paradijselijk Grieks eiland. Sophie staat op het punt te trouwen met Sky (Soy Kroon) terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes (Dieter Troubleyn, Zjon Smaal en Emiel de Jong). Sophie die op haar bruiloft door haar echte vader wil worden weggegeven, probeert uit de vinden wie van de drie mannen dat is. Donna’s beste vriendinnen (Hilke Bierman en Sophia Wezer) van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Een verhaal over liefde, vriendschap en identiteit verteld aan de hand van de tijdloze hits van ABBA.
 
MAMMA MIA! wereldwijd
MAMMA MIA! beleefde 19 jaar geleden haar wereldpremière op London’s West End, waar de show nog steeds te zien is. Inmiddels heeft de musical al 60 miljoen bezoekers getrokken en is deze uitgevoerd in 16 verschillende talen. In 2008 ging de filmversie van MAMMA MIA! The Movie in première en aankomende zomer verschijnt het vervolg MAMMA MIA! Here we go again. Volgend seizoen viert MAMMA MIA! de musical de 20e verjaardag in het Londense West End.
 
MAMMA MIA! wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in de Nederlandse taal en in samenwerking met Judy Cramer, Richard East en Björn Ulveaus namens Littlestar en Universal. Met de muziek en teksten van ABBA-leden Benny Andersson & Björn Ulvaeus, MAMMA MIA! is geschreven door Catherina Johnson, geregiseerd door Phyllida Lloyd en de choreografie is van Anthony van Laast. Het decor is ontworpen door Mark Thompson, met lichtontwerp van Howard Harrison en geluidsontwerp van Andrew Bruce & Bobby Aitken. De arrangementen zijn geschreven door Martin Koch die tevens verantwoordelijk is voor de muzikale supervisie.
 
Video fotoshoot cast:
 
Foto: Roy Beusker
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.