High School Musical: Amateurs van top niveau

High School Musical: Amateurs van top niveau

Recensie: Mieke van der Raay

Op 3 juni ging in theater de Speeldoos in Baarn, ‘High School Musical’ in première, geproduceerd door Daphne Bruineberg Productions. Een jong bedrijf dat zich richt op musical producties, workshops en regie. De musical producties spreken hierbij tot de verbeelding.
De eerste uit de reeks musicals is High School Musical – volgend seizoen komen ze met ‘The Wiz’.

Daphne Bruineberg Productions heeft uitsluitend een professionele aanpak en begeleiding. Zij zijn ook een erkend leerbedrijf, zodat ze binnen hun producties ruimte hebben om spelers die een musical opleiding volgen, een stage plaats kunnen aanbieden.

Het verhaal van High School Musical gaat over Gabriella Montez en Troy Bolton, die elkaar hebben leren kennen op een ski vakantie. Daar een hele bijzondere tijd hebben gehad, maar ja zoals met veel vakantie liefdes verliezen ze elkaar uit het oog. Alleen nu blijkt Gabriella, omdat ze alweer verhuisd is, nu op dezelfde school te zitten. Daar blijkt dat ze best wel tegenpolen van elkaar zijn; zij een nerd en hij de populaire basketballer. Tijdens hun ski vakantie hadden ze samen gezongen en nu zijn er audities op school, voor de school musical. Wat te doen?

Daphne Bruineberg is zelf afkomstig van een musical opleiding, zij studeerde aan De Dutch Academy for performing Arts (DAPA), heeft duidelijk een oog voor talent en weet zij hoe ze de spelers moet motiveren en te begeleiden naar een niveau, wat ik nog niet zo heel vaak ben tegen gekomen in een amateur voorstelling. De cast heeft duidelijk hard gewerkt, want alles klopte tot in de puntjes, oke hier en daar een kleine valse noot, maar dat werd door het enthousiasme van de spelers weer goed gemaakt. De personages waren ontzettend goed gecast, ieder had zijn eigen inbreng en maakte van deze voorstelling een kwalitatief goede voorstelling.

Ik kijk al uit naar de volgende productie, want weet al bijna zeker dat het weer puur genieten wordt.

Met: Emma Michielsens als Gabriella Montez. Bas Menninga al Troy Bolton, Joey de Boer als Ryan Evans, Milou Margaroli als Sharpay Evans, Guido Dijkstra als Chad Danforth, Serina Klijn als Tatlor McKessie, Michiel van Eunen als Coach Bolton, Tamar Conradi als Ms Darbus, Mirthe Overhage als Kelsi Neilson, Nino den Hollander als Zeke Baylor, Rachelle van Loo als Jackie Scott, Elora Kroon als Martha Cox, Yasmine Kessen als Cyndra Kratnoff, Amber Becker als Susan, Anna Nuijs als Cathy, Shirley de Bruijn als Shirley, Thessa Bijlard als Alice en Martijn Gastkemper als James/ Mr. Tenny/ basketballer

Voor meer informatie: http://bruineberg.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.