Het weerwolfje is weer los!

Het weerwolfje is weer los!

Recensie: Jessica Uijttewaal/Foto’s: Mieke van der Raay

Zondag 3 oktober vulde de Stadsschouwburg Haarlem zich met kinderen en hun ouders in afwachting van Dolfje Weerwolfje. De musical gebaseerd op de boeken van Paul van Loon ging hier in première. Na het succes van de musical in 2016 besloot producent Rick Engelkes om de musical opnieuw te brengen, een goede keus, want het werd wederom enthousiast ontvangen door het publiek.

De volwassen cast van de voorstelling bestaat uit Bente van de Brand, Lotte Slinkert, Levi Vos en Finn Poncin. Zij nemen meerdere rollen voor hun rekening, zoals de ouders van Dolfje, de buurvrouw mevrouw Krijtjes en Opa Weerwolf. Iedereen speelt meerdere rollen en stapt naadloos over van de ene in de andere rol. Op een klein momentje na waar Finn even ruzie had met zijn jas, daar vervolgens een leuke grap over maakte en de hele zaal direct aan het lachen had. Er was sowieso voldoende te lachen, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Een mooie combinatie met het spannende verhaal, zeker voor de kinderen die het allemaal nog wel een beetje spannend vonden, zo’n jongetje die in een weerwolf verandert. De kinderen in de zaal af en toe even om hulp vragen was ook een goede zet.
De musical wordt uiteraard niet alleen gespeeld door volwassenen. De rollen van Dolfje, zijn broertje Timmie en vriendinnetje Noura worden gespeeld door een wisselende kindercast. Voor deze première mochten Noah, Quan en Eva de rollen op zich nemen. Ze zetten een knappe prestatie neer en hadden het duidelijk naar hun zin op het toneel. Bij het eindapplaus werd de rest van de kindercast ook nog even in de spots gezet, zij gaan ongetwijfeld ook fantastische shows spelen.

De musical Dolfje Weerwolfje is dan wel gebaseerd op de boeken van Paul van Loon, maar het is niet direct nodig dat de kinderen de boeken gelezen hebben. Het verhaal is zonder deze voorkennis ook prima te volgen. Het zal zeker leuk zijn om de boeken te lezen, zowel vooraf aan de voorstelling als daarna, wellicht inspireert het kinderen juist om de boeken er thuis (weer) eens bij te pakken.

Dolfje Weerwolfje is een heerlijk middagje uit met de kinderen en ze zullen zich erg vermaken. De leuke muziek helpt daar ook bij. Kijk er niet gek van op als zowel de kinderen als de ouders de dagen erna nog meermaals “Ahoehoehoehoehoe, ahoehoehoehoehoe” zullen zingen. Het liedje ‘Janken naar de maan’ is een fijne meezinger, die lekker blijft hangen. Kortom, trakteer uw kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes en uiteraard uzelf op een leuk uitje en ga Dolfje Weerwolfje zien. Tot half februari 2022 is de voorstelling door het hele land te zien.
Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op https://repentertainment.nl/dolfje-weerwolfje-familiemusical/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.