Het turbulente leven van Only Ferry

Het turbulente leven van Only Ferry

Afgelopen maandag 17 oktober was de première van Only Ferry in de Meervaart in Amsterdam.

Met het soloprogramma ‘Only Ferry’ gaat Ferry Doedens een nieuwe uitdaging aan. In deze voorstelling maakt het publiek nader kennis met hem en geeft hij een kijkje in zijn leven. De leuke, maar ook de minder leuke gebeurtenissen komen langs uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven. Dit aan de hand van anekdotes, persoonlijke verhalen en veel mooie liedjes. Nummers als Zonder Bagage van Ramses Shaffy en Tot Jij Mijn Liefde Voelt – een vertaling van het nummer van Adèle — passeerden de revue. Een aantal nummers werd voor de voorstelling bewerkt tot een eigen versie.

De meeste mensen kennen Ferry Doedens van zijn rol als Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. Anderen kennen hem weer vanuit het theater, waar hij hoofdrollen in Grease, Wicked en The Bodyguard speelde. Toch zullen velen zich ook de roddelbladen herinneren, waarin elke keer breeduit werd vermeld wat Ferry nu weer eens had gedaan.
In deze voorstelling kan hij eindelijk zijn eigen verhaal vertellen en dat is best wel veel. Zo is hij is niet één maar twee keer ontslagen bij Goede Tijden, Slechte Tijden, is hij twee keer opgenomen  geweest voor zijn cocaïneverslaving en heeft hij een carrièreswitch gemaakt naar erotisch model op OnlyFans (‘creatief ondernemen, noem ik het maar’).
Ferry oogt best wel zenuwachtig, maar is uiterst charmant en raakt je met zijn verhalen. Zijn strubbelingen om zijn hoofd boven water te houden raken je. Hij wordt heel emotioneel als hij vertelt dat hij, hoe eenzaam hij ook was of wanneer hij op een slechte manier in het nieuws was, altijd bij zijn moeder terecht kon. Hij kon zijn tranen niet bedwingen, zijn moeder zat namelijk in het publiek. Na een bijzonder kwetsbare en intieme anekdote over hoe hij door zijn vele paniekaanvallen het leven niet meer zag zitten, zingt Doedens dat hij niet langer over zich heen laat lopen, vol achter zijn professionele keuzes gaat staan en bovenal meer van zichzelf gaat houden. Een dikke middelvinger naar de haters. Hij neemt zijn publiek zonder enige moeite mee in zijn verhaal en geniet duidelijk wanneer hij de vele nummers ten gehore brengt. Deze hebben een fijne afwisseling van stijlen en Doedens is een begenadigd zanger. Moeiteloos schakelt hij van power ballads naar meer jazzy nummers en pure showtunes. Het resulteert in een swingende voorstelling die het best te beschrijven valt als een liedjesprogramma met gesproken intermezzo’s.
Ferry werd begeleid door een live band en backing vocals onder leiding van Robert Stoop. Hij laat in deze voorstelling zien hoe veelzijdig hij is. Ferry steekt op het eind van de voorstelling zijn middelvinger op naar alle haters en alle mensen die een mening over hem hebben. Hij is een vechter en een strijder met een gouden hartje.

Voor meer informatie: ndm-theaterproducties.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.