Het succesvolle theaterstuk Jihad van Liefde keert terug in het theater!

Het succesvolle theaterstuk Jihad van Liefde keert terug in het theater!

Mohamed El Bachiri raakte miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, nadat hij zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. De herneming van het autobiografische verhaal Jihad van Liefde over liefde, pijn en verzoening zal vanaf maart te zien zijn in de Nederlandse theaters.

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een voorstelling waarin zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn. El Bachiri wordt gespeeld door acteur Mohamed Azaay, die daarbij muzikaal wordt ondersteund door musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest. De Vlaamse theatermaakster- en schrijfster Sarah Ringoet maakte de vertaalslag naar het theater en Eran Ben-Michaël, van George & Eran Producties, neemt wederom de regie op zich.

Het theaterstuk werd eerder lovend ontvangen door de pers:

“Een theaterdocument dat je recht in het hart treft.” – Trouw ★★★★★“Een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering.” – de Volkskrant ★★★★

“Haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde… dat verhaal is groots.” – NRC ★★★★

“In een wereld van toenemende polarisatie is ‘Jihad van Liefde’ een eilandje van barmhartigheid.” – Het Parool

Het boek / de auteur De voorstelling is gebaseerd op het boek Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck. Het vertelt het indrukwekkende verhaal van de Belgische metrochauffeur uit Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht, net als zijn inspirerende en hoopvolle oproep om medemenselijkheid. In het tv-programma De Afspraak, werd het interview met Mohamed het best bekeken fragment ooit op de Vlaamse televisie. El Bachiri werd bekroond met de Konstanzer Konzilspreis, een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa.

TourneeMeervaart en Senf Producties brengen in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest het belangwekkende boek wederom naar het toneel.

Jihad van Liefde is van woensdag 8 maart tot en met zondag 7 mei 2023 te zien door heel Nederland. Bezoek www.jihadvanliefde.nl voor meer informatie en kaarten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.