Het Storioni Festival keert terug naar Eindhoven met optredens van o.a. Yeol Eum Son, Sharon Kam en Leonard Elschenbroich van 13 tot en met 26 mei 2024

Het Storioni Festival keert terug naar Eindhoven met optredens van o.a. Yeol Eum Son, Sharon Kam en Leonard Elschenbroich van 13 tot en met 26 mei 2024

FOTO:©Dave van Hout

Het publiek wordt door het Storioni Trio van 13 tot 26 mei 2024 getrakteerd op verrassende combinaties van artiesten op unieke locaties zoals skatepark Area 51, en de werkplaats van Piet Hein Eek. Tickets zijn nu beschikbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.

Kamermuziek is voor iedereen, overal

Tijdens het Storioni Festival vindt een breed scala aan concerten plaats op bijzondere locaties in en om Eindhoven. Het programma start op maandag 13 mei met een Outreach Programma van een week, waarbij het Storioni Trio kamermuziek naar zorginstellingen brengt. Hiermee trachten zij drempels zoals financiële of logistieke belemmeringen, weg te nemen. 

Het reguliere publieksprogramma is van zaterdag 18 tot zondag 26 mei en start met een opvallend openingsconcert bij Area 51, het grootste indoor skatepark van Europa. Door deze bijzondere locatiekeuze maakt het trio direct een statement: Kamermuziek is er voor iedereen, overal. Tickets variëren van €4,- tot €52,50 met speciale tarieven voor jongeren, en gratis concerten. 

Bijzonder repertoire en unieke combinaties van spelers

Op het programma staan o.a. de Koreaanse pianist Yeol Eum Son, klarinettist Sharon Kam en cellist Leonard Elschenbroich. Het trio zal zelf ook optreden en jong talent krijgt een podium. Het belooft een bijzondere festivalweek te worden vanwege het repertoire en de combinaties van de spelers zoals Beethoven’s Triple concert met PhilZuid, Mendelssohn’s Oktet, en Gershwin’s Rhapsody in Blue.

Een vruchtbare samenwerking tussen het festival en Piet Hein Eek zorgt voor een avond waarbij muziek en gastronomie hand in hand gaan. De ‘lange tafel’ in het Grand Café van de Eindhovense kunstenaar staat in de wijde omtrek bekend om de uitgebreide proeverijen en diners tijdens bourgondische avonden. Op vrijdagavond 24 mei wordt zo’n avond door het Storioni Festival omlijst door muziek, reizend langs elegante Parijse salons, de sprankelende Weense polka’s van Strauss, tot de intens virtuoze zigeunermuziek uit het hart van Roemenië. Er is beperkt plek, dus de organisatie raadt het publiek aan om snel tickets te reserveren voor deze exclusieve dineravond.

Klassieke muziek moet toegankelijker zijn voor nieuw publiek

Concertmeester van het Residentie Orkest Wouter Vossen is mede-initiator van het festival, samen met zijn Storioni Trio. “We zijn heel blij met het programma, en trots op zo’n mooie internationale line-up. We verspreiden ons altijd door de hele stad en dit jaar hebben we weer nieuwe plekken ontdekt. Bijvoorbeeld Area 51, dat ons enorm helpt bij het bereiken van nieuwe doelgroepen. Wij vinden dat klassieke muziek toegankelijker moet zijn voor nieuw publiek en we hopen daar zo aan bij te dragen.” Vossen kijkt persoonlijk uit naar 8 Songs for a Mad King van Maxwell Davis, dat nog bijna nooit uitgevoerd is. “Wij geven er een theatrale draai aan en voeren het uit op Kasteel Heeze, dat wordt een fantastische avond die ik graag als mijn persoonlijk favoriet wil aanraden.” 

Tijdens het Storioni Festival zijn er concerten bij het Muziekgebouw Eindhoven, Area 51, Kasteel Heeze, Kasteel Geldrop, de werkplaats en het Grand Café van Piet Hein Eek, bij CKE en de TU Eindhoven. Het volledige programma is te vinden op www.storionifestival.nl 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.