Het sprookje van Angela Schijf

Het sprookje van Angela Schijf

Recensie: Marielle Hoexum

In de 4 jaargetijden van Angela Schijf, zijn Anna en Emma zijn in de winter op weg naar huis over de lange dijk. Anna en Emma zijn tweelingzusjes, maar niet hetzelfde. Plots raast er een windhoos over zee. De meisjes worden meegesleurd in het verhaal van vrouw Holle. Anna werkt hard, klusje na klusje en Emma staat erbij en kijkt ernaar en zo gaat het alle seizoenen Welk type er op welk moment op het podium staat is altijd en direct duidelijk. Beide meisjes, fantastisch neergezet door Angela Schijf hebben een eigen karakter, een eigen houding en een eigen stem. Nooit is er twijfel over wie bedoeld wordt.

Waar wel twijfel over is, is de doelgroep. Mede door de dubbelrollen, de poëtische stukjes tussendoor en de toch wel zware muziek is het stuk voor jonge kinderen wellicht toch iets te ingewikkeld. Behalve Angela is er weinig dat bijdraagt aan hun belevingswereld. Het decor is minimalistisch en er wordt ook niet uitgepakt met achtergronden of attributen.

Toch is de setting op het podium niet stijf. Het vivaldi consort is ten allen tijde aanwezig en ze staan niet stil achter hun bladmuziek. Johannes Leertouwer heeft dit zeer goede ensemble, bestaande uit: Hannelore de Vuyst, Mayumi Sargent, Ernst Spyckerelle en Raven Mischke op viool,
Tom Moonen op altviool, Yotam Haran op cello, Jesse Solway op contrabas en Machiko Suto op klavecimbel samengesteld. Er is een hoop interactie tussen Angela en de violisten. Wat mooi richting geeft binnen het verhaal en emoties benadrukt. Waar het verhaal uiteindelijk heen gaat en of Anna en Emma ooit weer weg komen uit het land van vrouw Holle? Dat kunt u nu zelf gaan bekijken in theaters door het hele land.

voor meer informatie: https://www.senf.nl/productie/angela-schijf-4-jaargetijden/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.