Het plezier spat ervan af: de open repetitie van De 3 biggetjes!

Het plezier spat ervan af: de open repetitie van De 3 biggetjes!

Tekst: Dominique van der Meer/ Foto’s: Stephan Markus en Dominique van der Meer

Er waren eens drie enthousiaste biggetjes, drie hyperactieve wolven, één snoezig konijntje en een bos vol andere stuiterende diertjes die keihard aan het repeteren waren voor een supertoffe musical die over 24 dagen in première gaat.

Vandaag hadden wij de kans om mee te kijken tijdens de repetitie van de musical De 3 biggetjes. Tijl Dauwe, de regisseur, heet ons welkom in Studio 2 van Studio 100. Hij vertelt dat de repetities pas zeven dagen aan de gang zijn en dat alles tot nu voorspoedig verloopt. Deze versie van de 3 biggetjes moet écht de 2024 versie worden, er is hard aan gewerkt en gesleuteld, aldus Tijl. Er is voor dit persmoment niets geoefend of vooraf besproken, er wordt ‘gewoon’ gerepeteerd.

Tijdens deze open repetitie worden we meegenomen in de scene waarin alle bosdieren carnaval gaan vieren. Pluisje (Marie Verhulst) controleert als bekwame uitsmijter alle bezoekers, zij wil ervoor zorgen dat er geen wolven op het feestje komen. Wanneer de eerste diertjes op het feest zijn, wordt er gezongen en gedanst. Natuurlijk weten de wolven zich zo te vermommen dat zij het carnavalsfeestje toch binnenkomen. Als dat maar goed gaat…

Deze repetitie zorgt ervoor dat ik nog meer zin krijg om de hele show te gaan bekijken! Het ensemble zingt en danst mooi, waarbij Maja Van Honsté die één van de bevers speelt, er voor mij echt uitspringt. Haar spel en zang vallen op een positieve manier op. Er is een goede chemie tussen alle castleden, ondanks dat de repetities nog niet zo lang bezig zijn.

Na afloop van de repetitie had ik het genoegen om een aantal castleden te interviewen.

Nurlaila Karim (Ganda, Mama Big) geeft aan dat ze wel toe was aan een heerlijk, luchtige musical. Deze musical vraagt veel technische aandacht, er zitten veel grapjes in die goed getimed moeten worden en er is een groot decor waarmee wordt gewerkt. Nurlaila verteld dat ondanks dit een nieuwe versie is, het overgrote deel nog steeds heel herkenbaar is.

Wanneer de wolven de interviewruimte binnenkomen, hebben ze echt even de tijd nodig om bij te komen van het lachen. Louis Thijssen (Wuppert), Giovanni Kemper (Waldo) en Michiel de Meyer (Willy) hebben overduidelijk veel pret samen. Zij geven aan dat het repetitieproces echt heel snel gaat en dat ze voorlopen op schema. Zo was er bijvoorbeeld een zangrepetitie van 3 uur gepland, die in een half uur al klaar was. Volgens de jongens kwam dit door de goede voorbereiding van iedereen in de cast.

Louis Thijssen mag in deze versie de rol vertolken die in 2003 en 2007 werd vertolkt door zijn vader, Peter Thijssen. Peter speelt in deze versie wolf Baltimoor, de vader van de wolven. Peter is de enige uit de vorige versies die in deze versie ook meedoet. Hij geeft aan dat hij de jonge wolven vooral hun eigen weg laat zoeken in deze musical. Natuurlijk geeft hij af en toe wel wat tips.

Marie Verhulst (Pluisje) vindt het heerlijk om onderdeel te zijn van een groter geheel. Eigenlijk bestaat de cast voor haar uit een grote vriendengroep waarmee ze voor deze musical ook al contact had. Marie vindt het heerlijk niet constant centraal te staan, wat bij Samson en Marie natuurlijk wel het geval is. Het moeilijkste voor Marie tot nu toe is niet zomaar mogen dansen en staan waar ze wil, dat mag in de shows met Samson wel. Nu moet ze oppassen dat ze niemand omverloopt of zelf onderuit te gaan.

Als laatst zijn de meiden van K3 aan de beurt voor een aantal vragen. Julia vertelt dat, toen 7 dagen geleden het repetitieproces begon, de hele cast in een soort van bubbel terecht is gekomen met als doel een fantastische première op 10 februari. Ook geeft zij aan dat ze nu minder stress voelt dan bij een normale K3 tour omdat de meiden er dan helemaal alleen voor staan. Nu hebben zij een hele groep castleden waarop zij kunnen leunen. Marthe geeft aan het vooral dag voor dag te bekijken, voor nu liggen ze voor op schema, maar nog niet de hele musical is gerepeteerd. Het moeilijkste voor de meisjes is dat zij tijdens de musical geen microfoon in hun handen hoeven te houden. Tijdens andere optredens kun je door de microfoon voor je mond vandaan te halen, onderling nog grapjes maken of even je keel schrapen. Dat kan tijdens deze show niet! Ook zorgt zo’n handmicrofoon ervoor dat je vaak maar één arm en hand kunt gebruiken, nu moet er ineens gedanst en gespeeld worden met twee armen! De favoriete nummers uit deze musical zijn, voor Julia: Verliefd, voor Marthe: Zonder liefde en Hanne vindt het moeilijk om te kiezen. Eigenlijk vindt ze de nummers van Julia en Marthe ook heel mooi, maar kiest uiteindelijk voor Vandaag is het de dag. De wolven zingen dat zo mooi!

Mocht je ook zo benieuwd zijn naar de hele musical: er zijn nog steeds kaartjes te koop! Wacht niet te lang, want er zijn al een aantal shows helemaal uitverkocht. Ik ga in ieder geval!

Creatives

Muziek: Johan Vanden Eede
Tekst: Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest
Regie: Tijl Dauwe
Producent: Studio 100
Scenario: Gert Verhulst, Hans Bourlon, Danny Verbiest en Tijl Dauwe

Cast

Knarri: Hanne Verbruggen          
Knirri: Marthe De Pillecyn
Knorri: Julia Boschman 
Wolf Willy: Michiel De Meyer
Wolf Waldo: Giovanni Kemper  
Wolf Wuppert:  Louis Thyssen
Wolf Baltimoor: Peter Thyssen  
Vos Loewie: Walter Baele
Ganda, Mama Big: Nurlaila Karim
Pluisje: Marie Verhulst

Bevers: Maja Van Honsté en Kenny Verelst
Dassen: Bas van Rijswijk en Engel Talarima
Eekhoorns: Mara Hoezen en Thomas Servranckx
Egels: Matthew Michel en Mathias De Decker
Hazen: Antar Latifine en Britt Roerig
Mol: Brent Pannier
Muizen: Rani De Deken en Charlotte Campion
Wasberen: Chris Schep en Oonagh Jacobs

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.