Het NUT presenteert King Bling Bling

Het NUT presenteert King Bling Bling

Wat als je alles hebt, maar méér wilt? Als je honger hebt naar goud. Dan wens je alles van goud: je bed, je broodtrommel, je fiets, je pop-it… Dan wens je dat alles blinkt. Toch? Na een succesvolle première afgelopen seizoen zal het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) verder door de Nederlandse theaters toeren met de voorstelling King Bling Bling. Kaartverkoop is gestart.

Het NUT
In 2007 richtten theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene het NUT op. Vanuit thuisbasis Utrecht maken zij voorstelling in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten.

“Theater is niet om naar te kijken, het is een aanleiding om met elkaar te praten. Ons theater brengt beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is. Wij geloven dat veelstemmigheid en saamhorigheid samen kunnen gaan. Dat tegenstrijdige perspectieven elkaar kunnen verdragen. En dat gezelligheid een luchtige landingsbaan is voor controverse.”

King Bling Bling
Ruby kan niet slapen. Morgen wordt ze vijf. Dan mag ze op de tafel staan, wordt er voor haar gezongen en krijgt ze cadeautjes. Ze kan niet wachten! Ze sluipt uit bed om stiekem haar cadeautjes uit te pakken. Maar dan verschijnt de magische Koning Midas. Een godenzoon, een mythische held, maar vooral expert op het gebied van cadeautjes. Kan hij Ruby helpen om de pakjes met rust te laten en weer braaf terug naar bed te gaan?
King Bling Bling is een komische, energieke, beeldende en muzikale familievoorstelling (4+) over hebzucht. Een voorstelling over blingbling, glitters en gouden appels die je niet kunt eten. En over de vraag: wat is echt goud waard?

De pers over King Bling Bling
“Yara Piekema en Roán ten Cate weten de vierplussers (…) met liefdevol en open, humoristisch spel vanaf seconde één in te pakken.” – Theaterkrant

“Noem me simpel, maar het zijn voorstellingen als deze die me weer doen geloven in de kracht van theater. Het is immers die kunstvorm waarin je met een simpel woord een wereld binnen kunt gaan: niet omdat iemand je alles uitlegt, maar omdat je dat zelf doet.” – Cultureel Persbureau

Goed Goud Geld
Het NUT haakt dit jaar aan op het thema de toekomst van geld en goud maken, en maakt theater voor zowel jong (King Bling Bling), als oud(er). De zomervoorstelling Goed Goud Geld gaat over het ongemak en de noodzaak van geld. De voorstelling heeft afgelopen week eerst op Oerol in Terschelling gestaan, en zullen vanaf volgende week tot eind juli in thuisbasis Utrecht spelen.

FOTO:©Sjoerd Derine

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.