Het NJMT gaat met nieuwe tour Sneeuwwitje de musical terug naar de kern

Het NJMT gaat met nieuwe tour Sneeuwwitje de musical terug naar de kern

FOTO: ©Marc Bos

Vanaf 16 november 2024 is de nieuwe productie Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern te zien in de Nederlandse theaters. Deze familiemusical (6+) is een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), bekend van onder andere Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren, Alice in Wonderland de musical en Robin Hood de musical. Het NJMT maakt producties voor en door jongeren met een of meerdere professionals en is de enige jeugdtheaterschool in Nederland met een landelijke tour.

Elise Berends heeft voor deze nieuwe tour een verfrissende en verrassende bewerking gemaakt van het klassieke sprookje en gaat daarmee terug naar de kern van het verhaal.

Een magisch en avontuurlijk sprookje over een prinses die kan spreken met dieren en bomen en een natuurlijke schoonheid bezit die van binnen lijkt te komen. Zij is de mooiste van allemaal omdat zij puur en eerlijk is. De koningin, met haar magische spiegel en een dodelijke obsessie voor haar uiterlijk, is stinkend jaloers op haar stiefdochter Sneeuwwitje. Maar is de enige weg naar die schoonheid niet de weg naar binnen toe, terug naar de kern en de natuur?

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt, zie jij alleen je spiegelbeeld of kijk jij verder dan dat? Ook wij maken onszelf steeds vaker ongelukkig door onszelf te vergelijken met anderen en alle onhaalbare ideaalplaatjes om ons heen. Durf jij terug te gaan naar de kern, de diepte in naar die ruwe edelsteen die je alleen vindt als je echt durft te graven?

Het NJMT neemt je in deze productie mee in een uitdagende zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Met een hartverwarmende boodschap over waardering en respect voor jezelf, elkaar en moeder aarde.

Fantastische kostuums, ijzersterke zang, grootse ensemble nummers afgewisseld met prachtige dans zorgen ervoor dat het publiek met een grote glimlach de zaal verlaat.

Je binnenkant bepaalt wie je bent!

Script, muziek, regie: Elise Berends

Choreografie: Ashley Veldhuyzen

Uitvoerend producenten: Soof den Boer en Rosalie Eppink

Voor meer informatie ga naar: www.njmt.nl/voorstelling/sneeuwwitje-de-musical

Volg ons op Instagram: @sneeuwwitjedemusical

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.