Het Nieuwe Luxor en    Scratch This Musical slaan    handen ineen!

Het Nieuwe Luxor en Scratch This Musical slaan handen ineen!

Voor het derde jaar op rij wordt Scratch This Musical georganiseerd. Voor het eerst slaan Scratch This Musical en Het Nieuwe Luxor Theater de handen in een!
Na Utrecht en Dordrecht is nu is de organisatie neergestreken aan de Maas.

Bij een dergelijk theater is ook opnieuw nagedacht over het format dat zowel een publiek aanspreekt dat wil komen luisteren, als ook een publiek dat zélf wil zingen… Want voor wie Scratch This Musical nog geen bekend begrip is: bij een Scratch bereiden amateurzangers thuis de koorpartijen van een musical (of musicals) voor. Op één dag worden de koorpartijen samengevoegd met de solostukken (gezongen door professionals) om het geheel ’s avonds onder begeleiding van een combo concertant ten gehore te brengen. Ook dit jaar zal Robert Jan Kamer de muzikale leiding voor zijn rekening nemen.

De solisten

De solisten dit jaar zijn Ruud van Overdijk (o.a. Op zoek naar Zorro), Marjolein Teepen ( The Addams Family, Sweeney Todd (waarvoor ze een musical award voor beste bijrol won in 2017), Kiss of a Spiderwoman, We Will Rock You, Op zoek naar Evita ), Anouk van Laake (net terug van een Andrew Lloyd Webber tour door Noord-Europa, Silencio Pinas, Tony in West Side Story met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Stevens in M-Labs Dogfight) en Bastiaan Sparnaay (Soldaat van Oranje, JCS in Concert en Kiss of a Spiderwoman).

Het nieuwe Luxor

Het Nieuwe Luxor heeft zich afgelopen jaren op twee fronten sterk geprofileerd: enerzijds door veel musicals te programmeren (denk o.a. aan Cats en Evita), anderzijds door meer te investeren in de relatie met de gemeenschap in Rotterdam en daarbuiten: mensen betrekken bij het theater en het theater betrekken bij de mensen. Zo is ook ooit de relatie ontstaan met de grondleggers van wat nu Scratch This Musical is, want in 2013 heeft het Luxor samen met dezelfde initiatiefnemers wekenlang de productie Jesus Christ Superstar in een Havenloods in Rotterdam neergezet. Het thema is het oeuvre van Andrew Lloyd Webber met muziek uit o.a. The Phantom, Evita, Cats, Joseph en Jesus Christ Superstar. Overigens komt ook minder bekend werk aan bod zoals Starlight Express en The Beautiful Game.

Wilt u komen luisteren? Klik dan op de link hieronder! Er staat u een prachtige avond te wachten met prachtige afwisselende muziek en een inkijkje in het leven van iemand die een indrukwekkende stempel op het musicalrepertoire van de afgelopen 50 jaar heeft gedrukt. https://www.luxortheater.nl/voorstellingen/4543/Andrew_Lloyd_Webber/Scratch_This_M usical/

Meer info zie: www.scratchthismusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.