HET NATIONAAL JEUGD MUSICAL THEATER DANST VOOR FIGHT CANCER

HET NATIONAAL JEUGD MUSICAL THEATER DANST VOOR FIGHT CANCER

Voor het derde jaar op rij organiseert het Nationaal Jeugd Musical Theater hun benefietvoorstelling: Musical 2 Fight Cancer Dance Edition. Op 20 april 2024 dansen zij in Podium Mozaïek in Amsterdam hun Benefiet voorstelling.

De Dansacademie en de Dance Company’s van het NJMT halen met deze speciale benefietvoorstelling geld op voor Fight Cancer, om baanbrekend kankeronderzoek mogelijk te maken. Dit is hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 2 mensen in Nederland de diagnose kanker. De afgelopen jaren hebben veel van de leerlingen in hun omgeving wel iemand gekend die getroffen is door de ziekte kanker. Één van hen heeft de strijd tegen kanker zelfs gewonnen.

In 2023 haalde de dansacademie meer dan €12.000,- op voor Fight Cancer. Dit geld ging naar een speciaal onderzoek, uitgevoerd door Dr. Friso Calkoen van het Prinses Maxima Ziekenhuis. Doel van dit onderzoek is om een revolutionaire vorm van immunotherapie (CAR T-celtherapie) geschikt te maken voor toepassing bij kinderkanker; en vervolgens bij 38 uitbehandelde patiënten te onderzoek of deze behandeling beter werkt dan de huidige mogelijkheden, die helaas niet altijd voldoende zijn.

Voor de aankomende editie van Musical 2 Fight Cancer staat er al meer dan €9.000,- op de teller! Ook een steentje bijdragen aan dit bijzondere project? Je kunt een mooi bedrag doneren via: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/nationaaljeugdmusicaltheater of komen kijken naar de benefietvoorstelling! De helft van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan Fight Cancer.

Kaarten zijn te koop via: https://nuinhettheater.nl/?s=fight+cancer+2024&post_type=product

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.