Het mooiste Zwanenmeer start in het RAI Theater

Het mooiste Zwanenmeer start in het RAI Theater

Vanaf december 2017 weer terug in de theaters, het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan met HET ZWANENMEER. De eerste voorstelling is in het RAI Theater op zondag  10 december aanstaande. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling.

Een klassiek ballet vol romantiek, fantastische muziek en het hoogtepunt van het klassiek-romantische dansgenre. Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski.

Het verhaal gaat over een ongelukkige liefde. Prins Siegfried valt voor prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Bij een bal op zijn kasteel denkt hij haar weer te zien en bloeit zijn liefde op bij een hartstochtelijke pas de deux. Echter, merkt hij niet dat hij wordt bedrogen, want zijn danspartner is de dochter van de tovenaar: een meisje dat door haar vaders magie sprekend op zijn geliefde Odette is gaan lijken. Als de leugen uitkomt vinden de echte geliefden elkaar tóch, maar is het te laat om nog van hun geluk te proeven.

HET ZWANENMEER is een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Het geliefde Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt nu de mooiste uitvoering van deze klassieker, met kostuums en decors om bij weg te dromen. Een versie die een internationaal publiek betovert.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.