Het Hele Verhaal: 3 schrijvers, 3 regisseurs, 3 acteurs en 3 nieuwe Love Stories

Het Hele Verhaal: 3 schrijvers, 3 regisseurs, 3 acteurs en 3 nieuwe Love Stories

Met Het Hele Verhaal onderzoekt Toneelgroep Oostpool hoe we vandaag de dag verhalen vertellen. Drie schrijvers maken voor Oostpool een nieuwe, 20 minuten durende toneeltekst in één genre. Voor deze eerste editie in november geven de Nijmeegse schrijver met Turkse roots Yücel Kopal, de jonge Nederlands-Kosovaarse schrijver Vera Morina en de veelbekroonde toneel- en scenarioschrijver Maria Goos hun eigen invulling aan het populaire genre Love Story. Drie verschillende regisseurs geven de teksten vorm en acteurs Nancy Masaba, Chris Peters en Astrid van Eck spelen de stukken in wisselende samenstelling. Samen vormen de drie korte, nieuwe en uiteenlopende teksten een uur vullend programma: Het Hele Verhaal | Love Story.

Het Hele Verhaal | Love Story is van 19 t/m 28 november exclusief te zien in Huis Oostpool in Arnhem. Speeldata en tijden staan op oostpool.nl

Bij Het Hele Verhaal brengt Oostpool bekende en nieuwe gezichten bij elkaar. Gevestigde namen en jonge stemmen. Schrijvers met verschillende achtergronden. De drie schrijvers, ieder in een andere levensfase, bleken alle drie een liefdesverhaal in het puntje van hun pen te hebben. Regisseurs Linda Zijl, Emilie Pos en Timothy de Gilde regisseren ieder een tekst. Timothy de Gilde maakte bij Oostpool o.a. Bromance en GOD?, Linda Zijl is oprichter van het Arnhemse theatergezelschap De Vlieg en Emilie Pos, die als regieassistent verbonden is aan Oostpool, maakt in Het Hele Verhaal haar zelfstandig regiedebuut bij Oostpool. In een gevarieerd palet aan stijlen, vormen hun drie nieuwe stukken samen de eerste editie van Het Hele Verhaal.

BLIKSEMSNEL EN CORONAPROOF

Het Hele Verhaal bestaat uit drie korte verhalen met autobiografische elementen. Een avond om er samen of juist alleen even helemaal uit te zijn. Laat je verrassen en begeef je bliksemsnel in verschillende werelden. Het Hele Verhaal is eenvoudig in vorm, rijk in verscheidenheid en coronaproof. Iedere tekst wordt gekoppeld aan een eigen regie, met een ploeg acteurs in wisselende samenstelling. Drie korte stukken, met één rode draad. Een veelheid aan invalshoeken, binnen één en hetzelfde kader.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.