HET EERSTE BOOM CHICAGO COMEDY FESTIVAL OP DE ROZENGRACHT IS AAN 1

10 FESTIVAL HIGHLIGHTS VOLGENS DE EXPERTS

Negen dagen, 36 shows, zestien workshops en een drag brunch. Het allereerste Boom Chicago Comedy Festival op de Rozengracht is een feit! Van 24 juli tot 1 augustus staat Nederlands talent als Arjen Lubach, Op Sterk Water en De Speld op dezelfde planken als internationale en lokale sterren, waaronder de Boom Chicago hoofdcast. Het evenement zit bomvol improv, optredens, stand-up, sketch comedy en Q&A’s met supersterren als Seth Meyers en Jordan Peele. Zelf ook de lachers op je hand? Kom niet alleen kijken, maar ook meedoen. Er zijn workshops voor alle niveaus om je komische kant te laten zien en te ontwikkelen. Omdat er zoveel te zien en te doen is, tippen drie van onze comedy experts hun festival highlights. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

TOP 10 NIET-TE-MISSEN FESTIVAL HIGHLIGHTS

1. Arjen Lubach + Op Sterk Water – 27 juli om 19.45 uur
2. Pride festivities: Queen Your Plate – Drag Brunch – 25 juli om 12.00 uur
Cunnilingus Show – 29 juli om 19.45 uur
What Can’t She Do – 30 juli om 19.45 uur
3. Comedy Conversations– 26 juli tot 1 augustus om 18.00 uur
4. Four Corners of America Comedy Showcase – 28 juli om 19.45 uur
5. Shot of Improv XXL – 29 juli om 22.00 uur
6. Brexit Calling – 30 juli om 21.30 uur
7. The Musical Armando– 31 juli om 22.00 uur
8. Possibilities Not Limitations – 26 juli om 18.00 uur
9. De Speld: Writing Workshop – 30 juli om 14.30 uur
10. Closing Night Show – 1 augustus om 20.30 uur


Bereid je voor om te lachen
Stacey Smith, Artistiek Directeur van het Boom Chicago Comedy Festival, over haar top tips: “Arjen Lubach doet een eenmalige reünie-show met zijn oude improv groep Op Sterk Water – lijkt me duidelijk, toch? Er zijn 150 extra kaarten beschikbaar die vandaag in de verkoop gaan, dus het is nu of nooit! Ik ben ook groot fan van de pride festiviteiten die onderdeel zijn van ons festival, er is voor elk wat wils. En mis ook zeker de Comedy Conversations met de Boom alumni niet! Er is geen betere manier om een kijkje te krijgen in de briljante koppen van sterren als Seth Meyers, Jordan Peele, Kay Cannon, Colton Dunn, Ike Barinholtz & Josh Meyers, Brendan Hunt en Lisa Jolley. Ben je niet in Amsterdam? Geen probleem! De Q&A’s zijn digitaal toegankelijk via een livestream vanuit ons prachtige theater. Dus bereid je vragen voor en bereid je voor om te lachen!”

Applaus!
Andrew Moskos, medeoprichter en Artistiek Directeur van Boom Chicago, deelt zijn festival favorieten: “Four Corners of America Showcase is een avond vol energie met uiteenlopende acts die twee dingen gemeen hebben: ze zijn Amerikaans en ze zijn ontzettend grappig. Een andere must-see is Shot of Improv XXL, waar goede suggesties worden beloond met… gratis shots! Brexit Calling combineert drie hilarische Engelse comedy duo’s in een show genoemd naar iets waar waarschijnlijk geen van hen voor gestemd heeft. En dan is er nog The Musical Armando’s primeur in Amsterdam. Deze beroemde improv show heeft een eenmalige cast van internationale all-stars, de verteller is Heather Anne Campbell die schrijft voor Rick and Morty. En applaus voor Rick and Morty – niet tijdens het festival, maar gewoon: RESPECT!”

Een laatste show
Saskia Maas, CEO van Boom Chicago en medeoprichter van InterActing maakt de lijst compleet met haar drie highlights: “Een Comedy Conversation waarvan ik vind dat iedereen ‘m moet zien is Possibilities Not Limitations. Het is een even ongeremd als hilarisch interview met Lisa Jolley, gevolgd door een paneldiscussie met Marcia Goddard, Head of People and Culture bij Tony’s Chocolonely en stand-up door Fabian Franciscus. De Speld schrijfworkshop is nog zo’n ultiem grappig event en vergeet ook zeker onze Closing Night Show niet. Het wordt een reünie van old school sterren, Boom-oprichters en bekende gezichten uit het verleden die nog even voor een laatste show terugkomen voordat het festival voorbij is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.