Het doek is gevallen voor Curtains.

Het doek is gevallen voor Curtains.

Recensie en foto’s: Stephan Markus

Na het grote succes van Young Frankenstein ging  Con Brio een nieuwe uitdaging aan met ‘Curtains’. Con Brio speelt dit keer een moordmysterie, wederom onder regie van Bas de Bont.

Het verhaal
Curtains is een muzikale mysteriekomedie die zich afspeelt in het Amerikaanse Boston van 1959, en volgt de gevolgen wanneer Jessica Cranshaw, de uiterst ongetalenteerde ster van Robbin’ Hood of the Old West, wordt vermoord tijdens het eindapplaus van de première. Het is aan luitenant Frank Cioffi, een rechercheur bij de politie en tevens liefhebber van muziektheater, om de show te redden, de zaak op te lossen en misschien zelfs liefde te vinden, voordat de show weer opengaat, zonder zelf slachtoffer te worden. De gehele cast moet in het theater blijven, tijdens het onderzoek. Cioffi droomt er van om zelf ook in het muziektheater te spelen en terwijl hij probeert het mysterie te ontrafelen, verbetert hij terloops enkele scènes.

Musicalvereniging Con Brio speelde afgelopen weekend deze voorstelling, wij waren aanwezig bij de voorstelling op 15 oktober in Theater De Bussel in Oosterhout. Hierna viel het doek voor dit jaar en wordt er weer vooruit gekeken naar een volgende productie.

Maar eerst een mooie terugblik op Curtains door de, als altijd, enthousiaste cast van Con Brio. Kosten nog moeite zijn gespaard om ook deze productie te laten slagen. Theaterorkest Brabant zorgt voor de muzikale begeleiding en laat horen hoeveel waarde de aanwezigheid van een live orkest heeft. Wat een waardevolle toevoeging is dit fantastische orkest.
De cast straalde en niet alleen hun zang en dans was goed, de komische timing en aanwezige humor zorgde er voor dat ze met regelmaat de lachers op hun hand hadden.
Het niveau van de show en de cast is zodanig hoog dat er goede kansen zijn voor een Amateur Musical Award, die dit jaar weer zullen worden uitgereikt. Het zou een welverdiende beloning zijn voor deze cast.

Zoals gezegd waren de voorstellingen afgelopen weekend en wordt er alweer uitgekeken naar een volgende productie. Inmiddels is bekend gemaakt dat voor volgend jaar Spamalot op de planning staat. We kijken er naar uit. Con Brio staat altijd garant voor een show van top niveau! 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.