Het Debuut van Via Rudolphi Producties te zien in Zuid-Holland

Het Debuut van Via Rudolphi Producties te zien in Zuid-Holland

Drie korte theatervoorstellingen van jonge makers toeren in Het Debuut vanaf 22 september door het land.Te zien in Zuid-Holland:5-6 okt Den Haag Het Nationale Theater Tickets7 okt Rotterdam Theater Walhalla Tickets20 okt Leiden Theater Ins Blau Tickets Tournee: 22 september t/m 4 november 2022Meer informatie: viarudolphi.nl
Met trots presenteren wij de makers van 2023. Zoals ieder jaar begint het theaterseizoen voor ViaRudolphi Producties met de nieuwe lichting theatermakers in Het Debuut. Gezamenlijk gaan zij op tournee langs de theaters in het land, waarbij het publiek in één avond kennis maakt met de nieuwe theatermakers. Wij stellen ze graag aan u voor!
Via Rudolphi Producties geeft met Het Debuut al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. In die 10 jaar is Het Debuut een belangrijke schakel gebleken in de start van menig carrière.
Dit jaar in Het Debuut:
Femi van Elshuis
Ik wil wit zijn
Een ontwapenende solovoorstelling waarin Femi met storytelling, spoken word en een hele hoopvragen onderzoekt wat haar zwart zijn betekent. Is je af en toe ergens niet welkom voelen genoeg om je ergens niet thuis te voelen?Femi van Elshuis (2001) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, de acteursopleiding. Vanwege de door haar gevoelde noodzaak gaat haar werk vaak over thema’s als identiteit, gemeenschap en uitsluiting,die zij op een eerlijke en vaak poëtische manier aan de kijker voorspiegelt.

Jeroen van Arkel & Koen ter Braak
MODDERGAT
Laat je meevoeren in het multiversum van Koen en Jeroen. Geen voorstelling is hetzelfde, ze spelen compromisloos dat wat het moment hen ingeeft. Een voorstelling over alles wat had kunnen zijn en tegelijkertijd over niets. Koen ter Braak (1998) en Jeroen van Arkel (2001) studeerden aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de acteursopleiding. Zij verwerken hun filosofische gesprekken in beeldende, fysieke en humoristische voorstellingen.


Jonathan Eduardo Brito
A Thousand Roses
Gevangen in een arena van verlangens neemt Jonathan je mee in zijn persoonlijke zoek tocht.
Een poëtische muzikale ode aan het innerlijke kind, die ondanks dat je hem soms in de steek
laat, jou nooit zal loslaten. Jonathan Eduardo Brito (1998) studeerde aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie, de acteursopleiding. In zijn werk reflecteert hij op thema’s als liefde, identiteit, het vinden van je ‘thuis’ en de viering van het ‘zijn’. Thema’s die hij in een muzikale, poëtische vorm giet.

Het Debuut
Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een
avondvullend programma van drie korte voorstellingen. Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Tijdens afstudeerpresentaties, festivals en middels een open call worden de debutanten gescout. Wij zijn er trots op dat veel van de makers die eerder deelnamen aan Het Debuut inmiddels zijn uitgegroeid tot gevestigde namen, zoals: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties) URLAND, performance collectief ROTOR, Caro Derkx, La Isla Bonita, Tarik Moree en Tim Olivier Somer.

Het panel voor Het Debuut bestaat dit jaar uit: Bodil de la Parra (theatermaker), Floor Nicolas (De Kleine
Komedie) Frank Noorland (Likeminds), Nicole van Vessum (Theaterfestival De Parade), Peer van den Berg
(theatermaker) en Sanne Boersma (Likeminds) en Thomas Royé, Marloes Marinussen, Jara Enkelaar en Anne Oort (Via Rudolphi Producties).

Tournee
Dit jaar is Het Debuut te zien in:
22 sep // Haarlem // Schuur // Tickets – try out
23 sep // Haarlem // Schuur // Tickets – première
28 sep // Eindhoven // Pand P // Tickets
29 sep // Alkmaar // Theater De Vest // Tickets
3 okt // Wageningen // Junushoff // Tickets
5-6 okt // Den Haag // Het Nationale Theater // Tickets
7 okt // Rotterdam // Theater Walhalla // Tickets
10-11 okt // Utrecht // Theater Kikker // Tickets
12 okt // Deventer // Mimik // Tickets
13 okt // Kampen // Stadsgehoorzaal Kampen // Tickets
18 okt // Enschede // Vrijhof Cultuur // Tickets
20 okt // Leiden // Theater Ins Blau // Tickets
21 okt // Amersfoort // De Lieve Vrouw // Tickets
24 okt // Maastricht // Theater aan het Vrijthof // Tickets
26 okt // Arnhem // Theater aan de Rijn // Tickets
1 nov // Groningen // SPOT // Tickets
2 nov // Nijmegen // LUX // Tickets
3-4 nov // Amsterdam // Theater Bellevue // Tickets

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.