Herstart musical Willem van Oranje

Herstart musical Willem van Oranje

Een consortium van Delftse Ondernemers (DBA) zet zich in om samen met Waterfront Entertainment de productie verder te realiseren.

Alle voorbereidingen zijn weer ter hand genomen en het streven is de musical Willem van Oranje in september 2025 zijn première te laten beleven in Delft. De musical is negen jaar geleden bedacht en geïnitieerd door Rick Engelkes als creatief producent. Later is Pierre Karsten als investeerder en medebestuurder aangesloten. Vanwege de coronapandemie werd de totstandkoming van de megaproductie enkele keren uitgesteld. Ook leidde een subsidie van het Fonds Podium Kunsten (FPK) tot publicitaire commotie die vertraging en onzekerheid veroorzaakte.

Desalniettemin heeft Rick Engelkes het afgelopen jaar alle zeilen bijgezet en zich voor meer dan honderd procent ingezet om de musical tot stand te brengen en de terugbetaling van de te veel ontvangen subsidie aan het FPK veilig te stellen. Dat is gelukt, met het FPK is een betalingsregeling getroffen en de diverse beslagen zijn opgeheven. Een substantieel deel van de subsidie is inmiddels terugbetaald.

Via Rick Engelkes zijn de contacten met de DBA tot stand gekomen. DBA waardeert zijn inzet en doorzettingsvermogen en wendt zich in een later stadium graag tot hem als kundig creatief adviseur. Vanwege een wezenlijk verschil van inzicht met aandeelhouder en investeerder Pierre Karsten en de drukke werkzaamheden voor lopende en aanstaande producties binnen zijn productiemaatschappij REP Entertainment, besloot Rick niet meer de rol van producent, aandeelhouder en bestuurder binnen Waterfront Entertainment te vervullen. Pierre Karsten blijft betrokken als investeerder en bestuurder en zet zich in om samen met DBA alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen om de herstart van de Musical soepel te laten verlopen. Begin januari 2024 zullen hierover nadere mededelingen volgen.

Waterfront Entertainment/Pierre Karsten/DBA

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.