HERMAN BROOD NA VIJFTIEN JAAR TERUG OP DE PLANKEN

HERMAN BROOD NA VIJFTIEN JAAR TERUG OP DE PLANKEN

‘Dichter bij Herman kun je niet komen’

Vijftien jaar na zijn dood staat Herman Brood weer op de planken in de muziektheatervoorstelling Chez Brood. De voorstelling gaat op donderdag 4 februari in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het stuk belooft het definitieve eerbetoon te worden aan de meest iconische kunstenaar en muzikant die Nederland ooit heeft gekend.

In de voorstelling neemt Stefan Rokebrand de rol van Herman Brood voor zijn rekening. ‘Hij lijkt van nature enorm op mijn vader,’ aldus dochter Lola Brood. In het stuk, geschreven door goede vriend Bart Chabot, worden de hits van Brood gespeeld door een liveband onder leiding van Jan Rot.

De voorstelling is een humoristisch, bijzonder en persoonlijk portret van Herman Brood. De man die we allemaal kennen als kunstenaar, muzikant en grootverbruiker maar in het stuk ook leren kennen als zoon, echtgenoot en vader. En als goeie vriend van Bart Chabot en Jules Deelder, die een belangrijke rol in het stuk hebben.

Of Koos van Dijk na de recente verwikkelingen op de première aanwezig zal zijn is de vraag, maar over de voorstelling zei hij; ‘dichter bij Herman kun je niet komen’.

FOTO: Raymond van Olphen

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.