Henry van Loon opent tentoonstelling Buurman en Buurman  in Theater  De Enck

Vrijdagmiddag is in de Enck onder grote publieke belangstelling de tentoonstelling ‘A Je To’ van Buurman & Buurman geopend door Henry van Loon, Oirschottenaar, cabaretier en inmiddels vooral bekend als conciërge in “De Luizenmoeder”.
De unieke interactieve tentoonstelling “A Je To” van Buurman en Buurman staat voor een half jaar in Oirschot, met origineel materiaal uit de studio’s in Praag. Grote poppen, diorama’s met decors, fotowanden, stop-motion filmpjes, speel-en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen, die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.
Het is voor het eerst dat Sociaal Cultureel Centrum De Enck een tentoonstelling van dergelijke grootte organiseert. Voor deze expositie zal De Enck diverse samenwerkingen aangaan met lokale ondernemers, hierbij valt o.a. te denken aan diverse spaar-en winacties met lokale winkeliers, met als thema: ‘Buurman & Buurman bouwen mee aan de toekomst van De Enck’.
‘Het is gedurfd van De Enck om haar culturele functie naast een mooie theaterprogrammering uit te breiden met een grote familie-tentoonstelling, alles om als centrum beter te functioneren en meer bezoekers te trekken. Na het succes van de expo in Hoorn (ruim 60.000 bezoekers) hoop ik dat nu Zuid Nederland massaal naar Oirschot komt om te kijken naar deze leuke tentoonstelling in de prachtige ruimte’, aldus theater-en tentoonstelling producent Mark van Ierssel.
De tentoonstelling is tot en met 26 juli 2019 te zien in De Enck in Oirschot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.