Heerlijk duurt het langst: meer dan alleen toneel met liedjes

Heerlijk duurt het langst: meer dan alleen toneel met liedjes

Geschreven door: Renske Breit

Na een week repetities zet de cast van ‘Heerlijk duurt het langst’ al een spetterend optreden neer. In januari 2015 is het namelijk 50 jaar geleden dat de musical van Annie M.G. Schmidt in première ging. Dit jubileum wordt dus op spectaculaire wijze gevierd met een vernieuwde uitvoering van het stuk.

 

Dankzij bewerkingen is het stuk meer een musical geworden. Annie M.G. Schmidt vond namelijk dat een musical gewoon een toneelstuk was met liedjes. In feite is dat ook zo, maar sinds 1965 is er zoveel veranderd op het gebied van musical dat de makers ervoor hebben gekozen om het stuk op te frissen. Het verhaal en de tijd waarin het zich afspeelt blijven hetzelfde, maar de choreografie is uitdagender en er zijn meer nummers toegevoegd. Daarnaast is de stem van Annie M.G. Schmidt te horen als de moeder van Marian.

 

Paul van Ewijk neemt de regie op zich en hij geeft aan dat de musical in een sneller tempo verloopt dan het origineel. Daarnaast lopen er nu ook meer scènes door elkaar heen. Wij hebben de eer om een deel van de opening te zien. De musical begint in een warenhuis en vanaf het eerste moment ben je al verkocht. Je wordt zo snel meegetrokken in de liedjes en het stuk dat je alleen maar meer wilt zien en horen.

 

Bij de repetitie waren er ook voorbeelden van het decor en de kleding te zien. Het decor bestaat uit veel kleur en ademt de jaren’70 sfeer. De kleding past ook perfect in het plaatje. Het belooft dus ook een waar spektakel te worden voor het oog.

 

Vanaf januari 2015 is ‘Heerlijk duurt het langst’ te zien in het theater en op 1 februari 2015 is de première in het Chassé Theater in Breda.

 

Voor meer informatie: http://www.heerlijkduurthetlangst.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.