Hart tegen hart:  Een avond vol discussies, harde confrontaties met een flinke dosis humor

Hart tegen hart: Een avond vol discussies, harde confrontaties met een flinke dosis humor

Recensie: Robin Swiers

Een gezellig avondje. Twee bevriende stellen besluiten elkaar eens flink de waarheid te vertellen. En dan gaat het er opeens stevig aan toe. In de relatiecomedy ‘Hart tegen Hart’ gaan Richard Kemper (Veldhuis & Kemper) en Peggy Vrijens die confrontatie aan met Rick Engelkes en Sandra Mattie (o.a. Divorce). Dat levert onverwacht vileine gesprekken en ongemakkelijke situaties op. Die soms ook weer zó grappig en herkenbaar zijn dat het een beetje pijn doet. Gelukkig maar! Want hoe pijnlijker de liefde, des te harder moet je er af en toe om lachen. Of over zingen. Kortom: een vrolijk stuk over liefde en vriendschap, waarin het regelmatig ‘Hart tegen Hart’ gaat.

Het stuk speelt zich af in de huis kamer van Marc en Kim. Simpel van opzet maar voldoende. In de huiskamer staat ook een vleugel opgesteld waar Marc (Richard Kemper) ook een aantal keer achter gaat zitten om een nummer te spelen. Deze zingt hij meestal samen met Marjo (Sandra Mattie ), dit geeft een mooi musical randje aan deze voorstelling. Verder komen in deze voorstelling nog Rob (Rick Engelkes) en Kim (Peggy Vrijens) voor.

Het stuk had hier en daar wat vlotter gemogen maar dit stoort niet heel erg. Verder zit het stuk bomvol discussies, harde confrontaties aangevuld met een flinke dosis humor. Soms is het vertellen van de waarheid gewoon even nodig.

Ga naar dit stuk voor een heerlijk avondje theater. En voor iedereen zal er wel iets herkenbaars in voor gaan komen.

kijk voor de speellijst en kaarten op http://rep.nu/productie/hart-tegen-hart/#speellijst

hart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.