Harrie & Eva; In het paradijs is niets wat het lijkt

Harrie & Eva; In het paradijs is niets wat het lijkt

Recensie: Mieke van der Raay

Buiten is het druilerig weer, maar binnen in de Goudse schouwburg, laten Jon van Eerd en de rest van de cast van Harrie & Eva de zon schijnen.

Harrie & Eva is alweer het tiende stuk dat Jon heeft geschreven, met Harrie Vermeulen in de hoofdrol. Harrie is in alle tien de stukken, lief, gemeen, soms een tikkeltje arrogant en hij alleen weet het elke keer weer voor elkaar te krijgen om alles in het honderd te laten lopen. Zo ook in Harrie & Eva.

Samen met zijn vrouw Fien, gespeeld door Margo Dames, probeert hij een muziektheaterstuk op de planken te brengen. Omdat je hiervoor niet hoeft te kunnen zingen aldus Harrie, moet dat lukken. Helaas kost dat heel veel geld, daarom heeft hij van de louche Willem 100.000 euro geleend. Dit met als voorwaarde dat de vriendin van deze Willem, Annet, gespeeld door Jacqueline Aronson, mag spelen in het theaterstuk van Harrie. Toevallig zoekt Harrie nog wel twee actrices om mee te spelen, dus dat komt niet verkeerd uit.
Zijn vaste hulp Danny, gespeeld door Karel Simons, regelt op hetzelfde moment met Fien, dat zijn vriendin Pim, gespeeld door Rosalie de Jong, ook mag meespelen.

Verwarring alom bij Harrie, wie is nou wie, en er gaat uiteraard van alles fout. Hoe zal hij dit nu weer eens oplossen? Tja, typisch op Harrie zijn manier: hij neemt de verkeerde beslissingen, hij rent en vliegt en toch blijft hij in de problemen komen, en maakt hij de chaos alleen maar groter.

Jon van Eerd bewijst maar weer eens met dit stuk dat hij de koning van de humor is, zijn timing is op het perfecte af, zijn gezichtsuitdrukkingen subliem, hij weet precies alles goed te doseren, zodat je wel moet blijven kijken en je, of je nou wil of niet, gewoon keihard moet lachen om de fratsen die hij uithaalt.

Soms zijn sommige stukken heel voorspelbaar, maar toch weer geniaal in elkaar gezet, dat het toch weer heel hilarisch is. Ook dit keer is er weer een fantastische cast gevonden, die precies past in zijn visie op het verhaal van Harrie. Het tempo ligt vanaf het begin heel hoog, er is zelfs interactie met het publiek, er zijn grappige dansjes en er wordt gezongen.

Op het decor is totaal niets aan te merken, het klopt tot op het laatste blaadje, je waant je in het paradijs. Naakt, joh geen probleem, maar dan met een grote glimlach, vooral bij Karel.

Wil je een avond, heerlijk lachen en een avond onbezorgd genieten van fantastisch goede acteurs, dan is deze voorstelling een absolute aanrader.

Meer informatie: https://www.pretpakhuis.nl/harrie-en-eva

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.