Hardlopen verhoogt grapdichtheid cabaretier Wouter Monden

Hardlopen verhoogt grapdichtheid cabaretier Wouter Monden

Op donderdag 30 november 2023 gaat in Podium Hoge Woerd in De Meern ‘Stormbrein’in première. Grappenfabrikant Wouter Monden grijpt zich vast aan de enige reddingsboei die zijn onstuimige geest kan temmen. 

Want het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed passeren de revue. Hij peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Wouter is vader, schrijver en stand-up comedian. Hij kijkt eerlijker dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. 

Eerste solotournee

Wouter Monden won in 2010 de juryprijs van de Culture Comedy Award, een prijs voor stand-up comedy in Nederland en België. Al bijna tien jaar is hij de vaste publieksopwarmer van alle televisieshows van Arjen Lubach en speelt hij regelmatig in verschillende comedy clubs. Hij schreef mee aan onder andere Dit Was Het Nieuws, Is er een dokter in de zaal? en The Roast of Johnny de Mol. En is wekelijks met een column te horen op radiotation Kink. Met ‘Stormbrein’ staat Wouter in ’23-’24 met zijn eerste volwaardige solotournee in de Nederlandse theaters. 

Van 100 kilo naar 100 kilometer

Toen Wouter bijna 100 kilo woog, besloot hij zijn leven rigoureus om te gooien. Hij ging gezond eten en begon met hardlopen. Vijf kilometer werden er tien en na de eerste halve marathon moest een hele ook lukken. Nu rent hij wedstrijden van 100 kilometer. “Ik moet bewegen om rust in mijn hoofd te houden. En na het hardlopen vallen mijn grappen ineens allemaal op de juiste plek. ‘Stormbrein’ gaat over hoe snel mijn eigen hoofd overprikkeld is. Maar ook over hoe belangrijk het is om eerlijk toe te geven als je het soms even niet meer trekt.”

Elektra Podcast

Wouter Monden is de sympathieke host van de podcast Elektra, met ruim 75.000 luisteraars per maand. Hierin vertellen comedians en cabaretiers wat er allemaal ooit misging tijdens hun shows. Hij interviewde inmiddels al meer dan 175 cabaretiers waaronder Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek, Najib Amhali, Philippe Geubels en Guido Weijers. De Elektra Podcast is te beluisteren via Spotify, You Tube, Podimo en Apple Podcast. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.