Hans en Grietje is met succes alweer de 10e sprookjesmusical van  Hoorne Entertainment

Hans en Grietje is met succes alweer de 10e sprookjesmusical van  Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment brengt al jaren bekende sprookjes op het toneel, waar ze steeds een kleine eigen draai aan geven. Zo komt Van Hoorne Entertainment nu met ‘Hans & Grietje De Musical’. ‘Hans & Grietje De Musical’ is al weer de 10e sprookjesmusical van Van Hoorne Entertainment.

Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans en Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen die ze meeneemt naar een bijzonder huisje: alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden, maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaarsduo oprecht, of begint voor Hans en Grietje het avontuur nu pas echt?

‘Hans & Grietje’ is een vrolijke musical voor het hele gezin. Het verhaal is iedereen wel bekend, dus zit vol herkenning, maar zo als altijd is ook hier het Van Hoorne sausje over gegoten. Zo is de heks vervangen door het bekende duo Titus en Fien, ook dit keer zetten Titus (Michael van Hoorne) en Fien (Esther van Santen) de boel weer lekker op stelten. Met hun juiste comedy-timing weten ze de lachers weer goed aan hun kant te zetten.

Hans en Grietje worden gespeeld door Stijn Mac Gillavry (Hans) en Janouk Kelderman (Grietje), Janouk is ook wel bekend als Keet van Telekids. Ze leek in het begin iets wat zenuwachtig, waardoor ze er soms qua zang  een klein beetje naast zat. Later in de voorstelling ging het al een stuk beter. Haar samenspel met Stijn Mac Gillavry zat goed, ze wisten beide hun rol goed te vertalen op het podium. Stijn Mac Gillavry is tevens verantwoordelijk voor de choreografie van de voorstelling.

In de voorstelling zien we verder Koen Iking als Jonathan als de vader van Hans en Grietje, Marisa van der Meer  als Mevrouw van der Beurs, de baas en stille aanbidder van Jonathan. Daarnaast spelen ook Sjoerd Knol, Marsha Mac Gillavry en Nina Bruder spelen in deze leuke musical.

‘Hans & Grietje De Musical’ is gericht op kinderen, maar de ouders hoeven zich ook zeker niet te vervelen, De musical is nog tot 17 juni 2018 te 
zien in theaters door heel Nederland. Kijk voor een speellijst op https://www.vanhoorne.com/theater/hans-grietje-de-musical/speellijst-34/

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.