Hanneke Engels schittert in “Van Phantom tot Soldaat”

Afgelopen zondag middag 21 januari ging er voor Hanneke Engels een wens in vervulling: een eigen ontworpen concert als solo artiest.

Hanneke kennen we van o.a: Soldaat van Oranje en Sister Act. De laatste jaren zagen we haar niet in het theater, vanwege drie mooie gebeurtenissen in haar leven – ze is getrouwd en heeft twee mooie kindjes mogen verwelkomen. Maar het begon toch weer te kriebelen, dat ze toch wel weer wilde optreden en dan maar gelijk een solo concert.

En ja, het concert was in no time uitverkocht, wat uiteraard te verwachten was. Ze kon dit concert niet zonder band doen en na enig zoeken heeft ze Hanke Scheffer op piano, Meindert-jan Bol op basgitaar, Tom Smits op trompet/bugel en Martijn van Vuuren op percussie om zich heen kunnen vergaren.

Maar ook musical collega’s Miriam Venema en Ton Sieben waren te zien tijdens dit concert! Ze zongen een heel breed repertoire, zo hoorden we klassieke nummers als The Phantom of the Opera, naar vrolijke nummers uit de Lion King, naar gouwe ouwe van Toon Hermans. Er waren heel herkenbare nummers, maar ook minder bekende nummers, zoals Piloten Sterven Nooit uit de musical Joe. Hanneke straalde van oor tot oor, ze genoot van elke seconde, of ze nu solo zong of samen met Ton en/of Miriam, ze klonk in in één woord fantastisch.

Er waren voor mij persoonlijk een paar nummers die me echt raakten. Zo zong ze met Ton Sieben het nummer One Second uit The Bridges of Madison County, de emotie uit het nummer pakte me gewoon bij de strot. Het nummer uit de Musical Soldaat van Oranje “Mijn weg naar jou” ontroerde me zo, dat de tranen over mijn wangen liepen, het klonk zo fantastisch goed en bevestigde mijn persoonlijke mening dat Ton Sieben een perfecte Erik Hazelhoff zou zijn.

Ton hebben we heel lang moeten missen in het theater; na het niet door gaan van de Musical Ghost, heeft hij zich een poos terug getrokken om te bedenken wat hij nu echt wilde. Maar nu begint het toch weer te kriebelen om op te treden en hopelijk gaan we hem snel weer zien en horen in het theater, waar hij thuis hoort.

Miriam kunnen we snel alweer bewonderen in haar winterconcerten in Zwolle en Amsterdam.

Hanneke Engels bewijst met dit concert dat ze een allround musical theater artieste is. Hopelijk gaan we haar snel weer terug zien in het theater!

 

TEKST EN FOTO: Mieke van der Raay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.