HannaH de belofte voorbij: de waarheid komt aan het licht

HannaH de belofte voorbij: de waarheid komt aan het licht

Recensie: Mieke van der Raay
Foto’s: Robin Swiers

In de Amstelveense schouwburg was op vrijdagavond 3 mei de adembenemende voorstelling ‘HannaH de belofte voorbij’ van Venmans productions.

“HannaH de belofte voorbij” is een meeslepend en indringend theaterstuk dat de kijker meeneemt op een emotionele reis door de diepten van een familiegeheim dat decennia lang verborgen is gebleven. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, waardoor het niet alleen een persoonlijk drama is, maar ook een reflectie op de impact van historische gebeurtenissen op individuen en gezinnen.

De sterke en geloofwaardige vertolkingen van Jette van der Meij, Miriam Venema en Bas Maassen brengen de personages tot leven en maken hun innerlijke strijd voelbaar voor het publiek. De regie van Brigitte Odett zorgt voor een doeltreffende en beklemmende atmosfeer, waarin de spanning geleidelijk wordt opgebouwd tot een onvermijdelijke onthulling.

Het script van Wies Venmans is doordrenkt met emotionele lagen en onthult het familiegeheim op een genuanceerde en verrassende manier. De dialogen zijn scherp en authentiek, waardoor de complexiteit van de relaties tussen de personages goed tot uiting komt.

Al met al is “HannaH de belofte voorbij” een aangrijpende voorstelling die de kijker aan het denken zet over thema’s als schuld, loyaliteit en de verstrekkende gevolgen van het verleden. Het blijft lang na de laatste scène in het geheugen van het publiek hangen en nodigt uit tot reflectie over hun eigen familiegeschiedenis en de kracht van geheimen.

Meer informatie: https://www.venmansproductions.com/huidige-voorstellingen/hannah

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.