‘Hairspray’ is vanaf 2024 te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt.

‘Hairspray’ is vanaf 2024 te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Musicalfans opgelet! We hebben onze opvolger te pakken voor ‘MAMMA MIA!’ en dat is er ééntje waar al lang om geroepen wordt. Op zondag 17 maart 2024 gaat in Stadsschouwburg Antwerpen de eerste Vlaamse versie van ‘Hairspray’ in première!

Het fenomeen
Hoewel ‘Hairspray’ gewoon dikke fun is en boordevol dans, humor en heerlijke muziek zit, worden ook maatschappijkritische en nog steeds brandend actuele thema’s zoals racisme en bodyshaming niet uit de weg gegaan. Het is die felgesmaakte mix van tegenstellingen die van ‘Hairspray’ een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld maakt.

Bij het grote publiek verwierf ‘Hairspray’ een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007 met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta als Edna Turnblad.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als ‘Welcome To The 60’s’, ‘Good Morning Baltimore’ en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?
Het verhaal
1962, Baltimore. Tracy Turnblad, een ietwat gezet tienermeisje, droomt ervan om mee te dansen in het populaire tv-programma ‘The Corny Collins Show’.Tijdens de auditie wordt Tracy afgewezen door producer Velma Von Tussle. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en Tracy is op slag beroemd. Nu ze haar plek in de show te pakken heeft, wil Tracy strijden voor gelijke rechten voor haar zwarte vrienden en wil ze van elke dag ‘Negro Day’ maken.Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen, of werkt ze zich hiermee in de problemen?
Stadsschouwburg Antwerpen › Vanaf 17 maart 2024
Capitole Gent › 30 & 31 maart 2024
Trixxo Theater, Hasselt › 13 & 14 april 2024
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.