“Hairspray: Een Swingende Musical met Een Krachtige Boodschap”

“Hairspray: Een Swingende Musical met Een Krachtige Boodschap”

Op zondagavond 17 maart, werd het doek opgelicht voor de langverwachte première van de musicalhit “Hairspray” in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Het was een avond gevuld met energie, dans, humor en heerlijke muziek, maar ook een avond van belangrijke maatschappelijke thema’s.

“Hairspray” blijft niet alleen trouw aan zijn reputatie als een en al plezier, maar gaat ook moedig de confrontatie aan met actuele kwesties zoals racisme en bodyshaming. Deze perfecte balans tussen vermaak en diepgaande thematiek maakt van “Hairspray” een tijdloos fenomeen.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 1962, in het bruisende Baltimore, waar de ietwat gezette tiener Tracy Turnblad droomt van een plekje in de spotlights van “The Corny Collins Show”, naast haar idool Link Larkin. Echter, haar droom wordt verstoord door vooroordelen en ongelijkheid, waardoor ze gedwongen wordt om te vechten voor gelijke kansen, met name voor haar zwarte vrienden.

De cast van “Hairspray” levert een uitstekende prestatie, met Jozefien Grossen die schittert in de rol van Tracy Turnblad. Jozefien weet een strijdbare Tracy Turnblad neer te zetten en draagt toch wel deze show met de rol, en dit doet ze zeker geslaagd.

Naast Jozefien staan onder andere Lotte De Clerck en Francisco Schuster, die eerder bekend werden door de tv-serie #LikeMe. Lotte speelt de beste vriendin van Tracy, Penny Pingleton, en wordt verliefd op Seaweed J. Stubbs, gespeeld door Francisco Schuster. Merkbaar is dat deze twee al enige tijd hebben samengewerkt; ze voelen elkaar goed aan, wat resulteert in een fijn samenspel om naar te kijken. Ook weet Lotte dit met Jozefien tot stand te brengen.

Florian Avoux kruipt in de huid van Edna Turnblad. De rol van Edna Turnblad leent zich voor de comedy in deze show. Helaas mist wel de comedy timing bij Florian of het komt niet goed uit de verf. Maar veder weet Florian de rol van Edna Turnblad goed neer te zetten.

Deep Bridge heeft met deze eerste professionele versie van “Hairspray” in Vlaanderen een ware musicalhit in handen. “Hairspray” biedt een heerlijke avondje theater, dat niet alleen in Antwerpen te bewonderen is, maar ook nog in Capitole in Gent en Trixxo Theater in Hasselt.

Kijk voor kaarten op deepbridge.be/shows/hairspray

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.