Hadewych Minis zingt een eeuw aan Nederlandse zangeressen

Hadewych Minis zingt een eeuw aan Nederlandse zangeressen

Na de succesvolle one woman show ‘Minis Plus’, die haar onder andere naar een uitverkocht Carré bracht, komt Hadewych Minis eind december 2019 met een nieuwe show. In de theatervoorstelling ‘Hadewych Doet De Dames’ zingt ze een eeuw aan songs van Nederlandse zangeressen. Van 1919 tot 2019, van Anouk tot de Zangeres Zonder Naam. Samen met het Matangi Quartet brengt Hadewych een ode aan de Nederlandse zangeres en laat ze zien hoe divers en hoe goed de Nederlandse zangeres is. Want dat is ze, Nederlands góed!  
In de afgelopen 100 jaar bereisden zo’n 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor meer dan 12.500 liedjes die er toe deden en doen. Minis speurt in deze berg muziek naar de liedjes die haar raken, die tijdsbeelden markeerden, naar vergeten liedjes die we allemaal kunnen meezingen en naar liedteksten die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet. 

Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met een bassist (Marijn van Prooijen) en een drummer (Leon Klaasse), wisselen nostalgie, hits en vergeten parels elkaar af in een aaneenschakeling van gespeelde en gezongen monologen. Ze zoomt in op het hart en de smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijfsters, op zoek naar haar eigen muzikale vingerafdruk

‘Hadewych Doet De Dames’ is vanaf eind december tot en met april in de theaters door heel Nederland te zien. Op dinsdag 21 januari is de première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Kaarten voor de theatertour zijn te koop via www.ntk.nl of via de website van het theater.  

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.