Hadewych Minis speelt hoofdrol in nieuwe regie van Daria Bukvić

Hadewych Minis speelt hoofdrol in nieuwe regie van Daria Bukvić

Toneelgroep Oostpool brengt Girls and Boys voor het eerst in Nederland op het toneel. Deze voorstelling, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018 en is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. 

Te zien vanaf 13 november 2021 tm 12 februari 2022. Première op 20 november. Info en tickets via Oostpool.nl  

Girls and Boys 

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending. 

Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: “Girls and Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.” 

Hadewych Minis 

De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro

Daria Bukvić 

Daria Bukvić is sinds 1 juni 2021 artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool en zal naast haar directiewerkzaamheden binnen het gezelschap ook actief blijven al regisseur. Ze staat bekend om succesvolle publiekstrekkers als Othello, Melk & Dadels en Nobody Home. Naast artistiek directeur bij Oostpool is ze ook regisseur van de speelfilm Meskina en schrijft ze scenario’s en poëzie. 

FOTO: ©Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.