Haagse theatermaker debuteert met solovoorstelling Moederland

Haagse theatermaker debuteert met solovoorstelling Moederland

Op donderdag 8 oktober gaat de solovoorstelling Moederland van de jonge Haagse theatermaker Naomi van der Linden in première in Zaal 3 van Theater aan het Spui. In de voorstelling schetst zij kleurrijke contrasten tussen Nederland en Zambia, het geboorteland van haar moeder. De voorstelling wordt geregisseerd door Esther Scheldwacht, onder begeleiding van het Nationale Toneel en Theater aan het Spui.

Identiteit en verbeelding

Naomi van der Linden (Den Haag, 1990) krijgt vanwege haar donkere huidskleur regelmatig de vraag ‘Waar kom je vandaan?’. Het antwoord ‘uit Den Haag’ blijkt zelden bevredigend. Dit deed haar besluiten op zoek te gaan naar haar Afrikaanse roots. Afgelopen jaar reisde zij af naar Zambia, op zoek naar sporen van haar moeder, die hier 48 jaar geleden geadopteerd werd. Volg een bewogen reis naar het hart van Afrika, naar identiteit en verbeelding.

Over Naomi

Naomi van der Linden studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Afgelopen seizoen zong zij in de Wijksafari Bijlmer van Adelheid Roosen. Recent was zij dagelijks op tv te zien in de BNN-serie StartUp en speelde zij in de voorstellingen Bagdad Café van toneelgroep De Appel, Ik zit waar jij niet ziet van toneelgroep Drang en Geen I.D. van jeugdtheatergezelschap BonteHond.

Credits

Concept en spel: Naomi van der Linden

Regie: Esther Scheldwacht

Dramaturgie: Remco van Rijn

Voorlopige Speellijst

08 oktober 2015 20:30 Zaal 3 van Theater aan het Spui, Den Haag (Première)

09 oktober 2015 20:30 Zaal 3 van Theater aan het Spui, Den Haag

10 oktober 2015 20:30 Zaal 3 van Theater aan het Spui, Den Haag

20 oktober 2015 20:30 Compagnietheater, Amsterdam

21 oktober 2015 20:30 Compagnietheater, Amsterdam

22 oktober 2015 20:30 Compagnietheater, Amsterdam

De première is op 8 oktober in Zaal 3 van Theater aan het Spui. Zaal 3 bevindt zich aan het De Constant Rebecqueplein 20-A.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.