Haags danstalent kruipt waar het niet gaan kan; Here we live and now 2020 gaat door, zowel off- als online.

Haags danstalent kruipt waar het niet gaan kan; Here we live and now 2020 gaat door, zowel off- als online.

DEN HAAG – Korzo mag weer open. Here we live and now 2020 gaat door. Ondanks de verschoven repetitieschema’s, onzekerheden over publieksaantallen en tijdelijke sluiting van de theaters is het choreografietalenten Spencer Dickhaus, Zahira Suliman en Lea Ved gelukt. Van 19 t/m 28 november laten deze drie Haagse makers hun nieuwste werk zien in de Korzo zaal én via de livestream tijdens Here we live and now.

Ieder jaar nodigen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) drie dansmakers uit om vanuit volledige vrijheid een korte voorstelling te maken. Dit jaar is gekozen voor Spencer Dickhaus, Zahira Suliman en Lea Ved. Deze makers hebben verschillende paden bewandeld, maar af en toe zijn de paden gekruist of is er in de voetsporen van de ander getreden. Nu vormen hun stukken een afwisselende avond.

Choreografietalent van de toekomst

Met de uit Den Haag afkomstige Zahira Suliman heeft het danspubliek al eerder kennis mogen maken. Na het afronden van haar opleiding aan Codarts, werd ze genomineerd voor de Piket Kunstprijzen. Haar eigen werk liet ze zien in het 4×4 programma van CaDance 2019 en tijdens de editie van Here we live and now vorig jaar. Met In Between Empty Spaces maakte zij toen een stuk voor 4 dansers. Nu maakt ze een duet, waarin zijzelf samen met danseres Christie Partelow de dialoog in onszelf laat zien.       

Spencer Dickhaus
en Lea Ved, allebei afkomstig uit de Verenigde Staten, hebben dezelfde dansopleiding gevolgd aan The Julliard School in New York. Beiden hebben ze een andere route gevolgd die naar Here we live and now in Korzo heeft geleid. Met als overeenkomst NDT.

Lea danste na haar opleiding bij RUBBERBANDance Group in Canada en The Royal Swedish Ballet. Momenteel danst ze in NDT 1, maar door haar grote interesse in choreografie maakt ze nu ook eigen werk. Dit deed ze eerder al voor Göteborgs­ ­Operans Dans­kompani en NDT’s Switch programma. Tijdens Here we live and now maakt zij een duet genaamd Darling, we are nowhere but here. Wat gaat over het conflict tussen avontuur en veiligheid.

Spencer verhuisde na zijn afstuderen naar Nederland en danste een tijd bij Nederlands Dans Theater. Na zijn vertrek bij het gezelschap maakte hij gastproducties bij Hofesh Shechter Company voor Performances of Grand Finale en assisteerde hij bij The National Ballet of Canada. Komende weken laat hij bij Korzo een stuk zien over de context van woorden, dingen, ideeën en momenten.

Livestream
De huidige tijdsgeest nodigt uit voor innovatie, daarom is het dit jaar ook mogelijk om Here we live and now online te bezoeken. Op zaterdag 21 en woensdag 25 november wordt een livestream uitgezonden. Tickets zijn apart te koop via de website van Korzo.

Samenwerking Korzo & Nederlands Dans Theater

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar wordt een choreograaf gekozen die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. De keuze van NDT en Korzo van seizoen 2020-2021 is Antonin Rioche; Glitter gaat tijdens het CaDance Festival 2021 in première. Daarnaast organiseren Korzo en NDT ook programma’s waarvoor getalenteerde choreografen worden uitgenodigd korte voorstellingen te maken. Deze worden gebundeld gepresenteerd tijdens Here we live and now en Up & Coming Choreographers.

Here we live and now 2020

Korzo, aanvang 20.00

donderdag 19 november (try-out)

vrijdag 20 november (première)

zaterdag 21 en woensdag 25 t/m zaterdag 28 november

tickets regulier €22,-

tickets jongeren <27 €9,


Live stream, 20.00                    
zaterdag 21 en woensdag 25 november
tickets regulier €7,50    

tickets jongeren <27 €3,50       
www.korzo.nl/hwlan

Foto:© Gerrit Schreurs

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.