Haags dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division wint Jacques Senf Prijs

Haags dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division wint Jacques Senf Prijs

Met choreografieën voor de wereldtournee van Armin van Buren, Haagse producties Solo’s @ the Sea en de beroemde kerstvoorstellingen, grootse Dutch Summer Dance Course en dansers die inmiddels schitteren bij onder andere Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater heeft De Dutch Don’t Dance Division zich uitzonderlijk op de kaart gezet. Het Haagse dansgezelschap is volgens de onafhankelijke jury dan ook de winnaar van de Jacques Senf Prijs 2019. Op vrijdag 27 september wordt de stimuleringsprijs uitgereikt en nemen ze de waardecheque in ontvangst.
Ausdauer
“Een ‘Ausdauer’ was voor ons de typering waaraan de winnaar moest voldoen,” licht voormalig cultuurwethouder Marjolein de Jong als juryvoorzitter toe. “Echte doorzetters die constant kansen grijpen, op alle niveaus in de stad aanwezig met een invloed tot ver daarbuiten. De Dutch Don’t Dance Division, geleid door Thom Stuart en Rinus Sprong, heeft dit meer dan aangetoond. Ze zetten zich op tal van vlakken in voor de Nederlandse dans. Van het onderzoeken, uitwisselen van kennis en behouden van het erfgoed van de Nederlandse dans tot het promoten van Den Haag als “dansstad”. Het juryrapport wordt uitgebreid toegelicht bij de uitreiking.
 
Waardering
 “We konden het niet geloven, het is nogal een prijs,” zegt Rinus Sprong, artistiek leider van De Dutch Don’t Dance Division. “Vanuit de grootste Haagse theaters krijgen we een enorme erkenning voor ons werk en onderscheidende werkwijze. En uiteraard is het een waardering voor het team. Ik vind Jacques Senf een schilderachtig figuur. Ik heb hem alleen als naam gekend. We hebben een enorme waardering voor zijn werk en de manier waarop hij met artiesten bezig was. Hij heeft zijn sporen nagelaten voor de huidige theatercultuur.” De geldprijs zal het dansgezelschap gebruiken als investering in hun nieuwe kerstproductie ‘A Christmas Carol’ die op 25 december in première gaat in het Zuiderstrandtheater.
 
Over de Jacques Senf Prijs
AFAS Circustheater, Theater Diligentia & Pepijn, Het Nationale Theater en Zuiderstrandtheater initieerden in 2016 de Jacques Senf Prijs ter ere van zijn 70e verjaardag. De theaterdirecties droegen ook dit jaar nominaties aan uit de stad bij de onafhankelijke jury. Deze heeft de uiteindelijke winnaar gekozen. De officiële prijsuitreiking vindt op vrijdag 27 september 2019 tijdens een besloten presentatie plaats bij de aftrap van het PEPER cabaretfestival in Diligentia. De winnaar ontvangt €12.500 als aanmoediging voor zijn/haar activiteiten. In 2016 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan evenementenorganisator Arthur Pronk die onder meer het UIT Festival Den Haag, Embassy Festival en THE LIFE I LIVE in Den Haag organiseert.
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.