Grote namen in Theater aan het Spui

Grote namen in Theater aan het Spui

Naast het Nederlands Dans Theater en het Nationale Toneel, zal komend seizoen ook Toneelgroep Amsterdam tot de vaste bespelers van Theater aan het Spui gaan behoren. Door in te zetten op grote namen probeert het Haagse theater de groei, die zij de afgelopen jaren doormaakt door te zetten. Ook dit seizoen kwamen er meer dan 100.000 mensen in het vlakkevloertheater, gelegen naast het Filmhuis Den Haag, en dependance Zaal3 aan het De Constant Rebecqueplein. De voorstellingen van De Haagse gezelschappen Nederlands Dans Theater, het Nationale Toneel en Firma MES, en hits zoals Angels in America zorgen voor uitverkochte zalen.

Bij de reguliere programmering is de toename van het aantal deelnemers aan het Toneel- en danskijkerproject een oorzaak van goede resultaten. Deelnemers aan het project, zien gedurende het seizoen 15 toneelvoorstellingen en schrijven daar een recensie over. Aan de hand van de recensies wordt de beste voorstelling van het seizoen gekozen. Die wint dan de toneelkijkerprijs. Het aantal series waarop mensen zich kunnen intekenen verdubbeld komend seizoen. Naast de reguliere Toneelkijkerjury-reeks, introduceert Theater aan het Spui nu ook een Light variant met minder voorstellingen.

Theater aan het Spui opent het nieuwe seizoen op vrijdag 4 september met de voorstelling Crash Test Ibsen van Moeremans&Sons. Net als vorig seizoen wordt het publiek uitgenodigd om gratis deze feestelijke opening mee te maken. Tot die tijd staat Theater aan het Spui op De Parade in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag met o.a. een nieuwe Toon Tellegen voorstelling van Thomas, Sacha en Jos.

Het nieuwe seizoen wordt zondag 31 mei gepresenteerd aan de vaste bezoekers tijdens Het Seizoen Voorbij. Deze dag wordt georganiseerd voor trouwe bezoekers van Theater aan het Spui, de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.